Samenvatting

Oostenburg wordt de komende jaren ontwikkeld tot een nieuwe Amsterdamse stadswijk. Oostenburg was tussen 1665 en 1795 in gebruik als werf voor de VOC. Het was toen het grootste industrieterrein ter wereld. Ongeveer de helft van de Nederlandse vloot kwam van Oostenburg. De Russische tsaar Peter de Grote werkte enkele maanden lang op de Amsterdamse werf en leerde er schepen bouwen. Op basis van zijn ervaringen hervormde hij het Russische leger.

Op het voormalige industrieterrein van Oostenburgereiland verrijst een grootschalig woningbouwproject dat door Heijmans op 2 kavels gerealiseerd wordt met appartementen voor de vrije sector, studio’s voor sociale huur en 500 m2 kantoorruimte. Op de begane grond komen enkele appartementen die geschikt zijn voor mindervaliden. Ook komen er gemeenschappelijke ruimtes, zoals een gezamenlijke binnentuin en dakterras.

Voor kavel 2 realiseren wij in opdracht van Heijmans de elektrotechnische installaties voor bouwdelen A t/m E. Deze bestaan onder andere uit een viertal kantoorbouwlagen, 33 huurwoningen, 27 appartementen en 91 huurappartementen en studio’s.

Bijzonderheden

Oostenburgereiland is een logistieke uitdaging. Zo telt het project twee opdrachtgevers die één logistieke bouwplaats delen. Daarnaast heeft het eiland slechts één ingang en één uitgang. Tevens moet het projectteam rekening houden met de vele andere bouwprojecten die tegelijkertijd lopen. Nauwkeurige afstemming over de aan- en afvoer van bouwmateriaal en -materieel is dus essentieel.

Door de bouwkrapte ontbreekt een opslagterrein. Bovendien vergt het bouwen van woningen andere disciplines dan het realiseren van een hotel. Tel daarbij alle lopende projecten en je hebt maar liefst drieduizend verkeersbewegingen per dag. Het projectteam beperkt de verkeersbewegingen zoveel mogelijk door goede communicatie én coördinatie.

Opdrachtgever

Heijmans

Opgeleverd

November 2020

Werkzaamheden
  • Licht- en krachtinstallatie
  • Verlichting
  • Brandbeveiliging
  • Toegangscontrole
  • Videofooninstallatie
  • Voorzieningen CCTV
  • Voorzieningen koude/warmte-opslag

Heeft u een installatie-vraagstuk? Neem contact op

Gerelateerde projecten

10 januari 2022

Rookmelders Eigen Haard

27 maart 2019

Woongebouw HAUT

4 juni 2020

Herontwikkeling grachtenpanden Leidsekade Amsterdam

17 juni 2020

Appartementen Schipholweg Leiden