Het Rotterdamse Weenapoint (Weena 750) is onderdeel van Rotterdam Central District, het dynamische gebied tegenover Rotterdam Centraal. Onder de naam First Rotterdam werden het terrein Weenapoint en het voormalige Bouwcentrum volledig herontwikkeld. Het voormalige kantoorgebouw aan de Weena 750 werd getransformeerd tot een multifunctioneel gebouw met 104 hotelappartementen, winkels, horeca en kantoren.

Het gebouw is 65 meter hoog en 16 verdiepingen. Op de eerste negen verdiepingen zijn 104 Premier Suites van PREM Group gerealiseerd, een hotelconcept met internationale allure en nieuw in Nederland. De zeven verdiepingen daarboven werden gerenoveerd tot hoogwaardige kantoren. SDR tekende voor het vervangen van alle elektrotechnische installaties, waaronder de beveiligingsinstallaties, van ontwerp tot uitvoering.  Het gebouw voldoet nu aan de huidige eisen én verbruikt flink minder energie.

Bijzonderheden

Minder energieverbruik door eigen voorziening

Het multifunctionele gebouw is uitgebreid met een eigen energievoorziening. Een nieuw voedingsstelsel (met een 10kV eigen trafo) regelt de stroomvoorziening voor hotelgasten, kantoorgebruikers en horecagelegenheden. Daarnaast zijn de hotel suites volledig uitgerust met energiezuinige (LED) verlichting.

Opdrachtgever

Bouwbedrijf De Nieuwe Norm

Oplevering

Juni 2017

Werkzaamheden

De complete elektrotechnische installatie, waaronder:

  • licht- en krachtinstallatie
  • noodverlichting
  • brandmeld- en ontruimingsinstallaties
  • data-installaties
  • verlichtingsschakelsystemen
  • toegangscontrole
  • CCTV

Gerelateerde projecten

3 juli 2023

nhow 24e verdieping

19 mei 2021

Radisson Blu Amsterdam

28 april 2021

E-& life safety installaties Rosewood hotel

25 mei 2020

Onderhoud Holiday Inn Express hotels