Skip to main content

Voor hotels ligt
de lat superhoog

Het toerisme in Nederland heeft een grote vlucht genomen. Er wordt al jaren volop ontwikkeld en gebouwd om bezoekers vanuit de hele wereld in stijl te kunnen ontvangen. SDR is trots een bijdrage te mogen leveren met mooie projecten voor vele prestigieuze hotels. Van historische blikvangers in de Amsterdamse binnenstad tot de hypermoderne ketens rond Schiphol. Een hotel is 24/7 in bedrijf. En sluiten tijdens een renovatie is geen optie. Dus moet het werk tot in de puntjes voorbereid worden, en snel en geruisloos gebeuren. Zodat gasten er geen last van hebben. De lat ligt super hoog. Alles draait om service. Want die sterren hebben onze klanten niet voor niets.

Dienstverlening, uitstraling en duurzaamheid

In hospitality speelt techniek een grote rol. Van geavanceerde datanetwerken en slimme bedieningssystemen tot de verlichting in de meeting rooms. En wat te denken van de brandmeld- en ontruimingsinstallaties. Alles moet altijd werken. En de uitstraling is minstens zo belangrijk als het functioneren: installaties moeten weggewerkt worden of juist heel zichtbaar zijn. SDR denkt daarom graag mee in de ontwerpfase. Of de uitdaging nu zit in de bouwkundige wensen, de duurzaamheid van de installaties of de krappe deadline van het project: overal is een oplossing voor!

Alles moet altijd werken. En de uitstraling is minstens zo belangrijk als het functioneren.

SDR is trots een bijdrage te mogen leveren met mooie projecten voor vele prestigieuze hotels.

In hotels is het altijd
hectisch. Lekker!

We kennen de hectiek in de hotelwereld als geen ander. We weten dat we te gast zijn en geen overlast mogen veroorzaken. Dat doen we dus ook niet. Goede communicatie, planning en coördinatie zijn cruciaal. Hoe sneller een project uitgevoerd wordt, hoe beter. De drukte is leidend voor onze planning. We stemmen onze werkzaamheden af op de gang van zaken. Zo werken we overdag als veel kamers leeg zijn, of juist ’s nachts als het rustig is. Onze monteurs zijn gewend om onder de gasten te zijn. Ze zijn netjes, vriendelijk, doen hun werk zo geruisloos mogelijk en ruimen alles weer op. En natuurlijk gaat veiligheid ook tijdens de werkzaamheden boven alles: we vervangen installaties en treffen tijdelijke voorzieningen, zodat de veiligheid van gasten en personeel te allen tijden gewaarborgd is.

Monumentale panden

Veel hotels zijn gevestigd in prachtige, monumentale panden. Het ontwerp en de uitvoering van projecten in deze gebouwen vragen om grote voorzichtigheid en creativiteit. Dan moet je als installateur verder kunnen denken dan elektrotechniek. Ons bouwkundig inzicht komt daarbij goed van pas. Net zoals onze ervaring. We hebben een team van engineers, projectleiders en monteurs die gespecialiseerd zijn in de hotelbranche. De oplossingen die zij bedenken liggen niet altijd voor de hand, maar leiden altijd tot het gewenste resultaat. De tevredenheid van onze opdrachtgevers is daar het beste bewijs van.

Veiligheid van de gasten waarborgen

Een hotel heeft een grote verantwoordelijkheid als het aankomt op de veiligheid van haar gasten. Het beveiligingsplan moet staan als een huis. En de installaties moeten 100% betrouwbaar zijn. SDR is een erkend branddetectiebedrijf. Onze experts brengen precies in kaart welke installaties passen bij het gebouw en welke preventieve maatregelen genomen moeten worden. We maken een plan van aanpak en regelen de afstemming met externe partijen zoals de brandweer en verzekeringsmaatschappijen. Ook verzorgen we ontruimingsinstallaties, toegangscontrole en camerabeveiliging. Installaties worden op maat ontworpen, vakkundig aangelegd en uitstekend onderhouden. Alles volledig gecertificeerd.

“In een monumentaal pand ben je met handen en voeten gebonden. Dat maakt ons vindingrijk. Soms zit de oplossing in nieuwe vormen voor oude ruimtes – zoals een auditorium in een voormalige kluis van W Amsterdam.”

Het zijn ook een beetje ‘onze’ hotels

En dat we daar trots op zijn, dat steken we niet onder stoelen of banken. We werken voor de mooiste hotels die ons land te bieden heeft. Van Hotel Okura tot Krasnapolsky, Pulitzer, Sofitel Legend The Grand en Amsterdam Schiller.

3 juli 2023

nhow 24e verdieping

19 mei 2021

Radisson Blu Amsterdam

28 april 2021

E-& life safety installaties Rosewood hotel

25 mei 2020

Onderhoud Holiday Inn Express hotels

Werken op zulke toplocaties vinden we het mooiste wat er is.

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact op

Trots op zoveel mooie opdrachtgevers