Skip to main content

SDR is een eigentijds
elektrotechnisch
installatiebedrijf

met 180 medewerkers en ruim 100 jaar ervaring

We ontwerpen, installeren en onderhouden elektrotechnische installaties, inclusief inbraakbeveiliging, brandmeld- en ontruimingsinstallaties, telematica, noodstroom, zorgsystemen en domotica. Dat doen we voor grote utiliteitsbouw- en woningbouwprojecten: renovatie, transformatie of nieuwbouw. We zijn trots op onze opdrachten: van bekende hotels, hypermoderne kantoorcomplexen, zorginstellingen, mediabedrijven tot wereldberoemde musea.

We zijn geen totaalinstallateur. Liever zijn we de beste in ons vak: de elektrotechniek. Daarbinnen beheersen we elke tak van sport. Onze specialiteit is het werken op locaties die 24/7 in bedrijf zijn. En voor bedrijven in kritische sectoren, zoals de luchtverkeerstoren op Schiphol. Kwetsbare locaties vaak, waar hoge eisen worden gesteld aan veiligheid, gastvrijheid, netheid of hygiëne. Dat vraagt om een hoge mate van flexibiliteit, precieze coördinatie en duidelijke communicatie. Precies wat ons past, we vinden het de mooiste opdrachten die er zijn.

Ontwerp, advies & begeleiding

Projecten worden groter en complexer. Dat vraagt om kwaliteit in het denkwerk, de organisatie en de begeleiding. In het hele traject: van het ontwerp, naar de uitvoering tot en met het onderhoud. We denken graag mee vanaf de ontwerpfase, samen met onze opdrachtgevers of binnen een bouwteam.

Ons uitgangspunt: we bekijken de vraag van alle kanten. Of de uitdaging nu zit in de bouwkundige wensen, de exploitatie van installaties in de toekomst of de krappe deadline van het project. Een totaalplaatje met slimme combinaties, dat is nu eenmaal vaak de beste oplossing.

Zijn we eruit? Dan starten we zo snel mogelijk.

Communicatie verloopt kort en helder. We werken namelijk in gespecialiseerde projectteams per branche: engineers, monteurs en projectleiders met kennis en ervaring in vergelijkbare opdrachten. Zij weten precies waar het om draait en hebben geen ander doel dan dat het project soepel verloopt en volgens afspraak wordt opgeleverd. Naar tevredenheid bovendien. Of beter nog: boven verwachting.

Installeren

Installaties moeten niet alleen werken, ze moeten vóór je werken. Energie besparen dus, en kosten.

Elektrotechniek

SDR verzorgt al meer dan 100 jaar volledige elektrotechnische installaties. Het is niet wát we doen, het is de basis van wie we zijn. Onze mensen werken binnen verschillende teams intensief samen om onze opdrachtgevers op alle vlakken te ontzorgen. We adviseren, ontwerpen, installeren en dragen zorg voor het beheer, het onderhoud en de benodigde keuringen, inspecties en certificeringen. Ook op het gebied van duurzame energiesystemen kunnen we bedrijven en organisaties uitstekend helpen. We houden van ons vak en zijn trots op de oplossingen die we voor onze opdrachtgevers mogen realiseren.

Domotica

Slimme woningen, kantoren of instellingen. Daar werken we graag aan. Denk aan communicatie tussen installaties in huis. Of het besturen van apparaten vanaf de tablet of computer. Wij doen er alles aan om het woon- of werkcomfort te verhogen. Of om de beste ondersteuning te bieden aan ouderen. Domotica gaat namelijk zowel over comfort als veiligheid. Door techniek en zorgprocessen met elkaar te verbinden, dragen wij bij aan een prettige leefomgeving voor medewerkers en cliënten.

Brandbeveiliging

Overheid, gemeente en brandweer stellen strenge eisen aan brandbeveiliging. En dat is niet voor niets. Brand in een drukbezocht museum? Je moet er niet aan denken. Dat geldt ook voor diefstal van bedrijfsgegevens of ongewenste bezoekers in een zorgcomplex. Als het om veiligheid gaat, nemen we geen enkel risico. SDR is een erkend branddetectiebedrijf. Daarnaast verzorgen wij ontruimingsinstallaties, inbraakbeveiliging, toegangscontrole en camerabeveiliging.
Beveiliging begint altijd met een risicoanalyse en een Programma van Eisen (PvE). Onze experts brengen precies in kaart welke keurmerken nodig zijn, welke installaties het beste passen bij de locatie en welke preventieve maatregelen genomen moeten worden. We maken een beveiligingsplan en verzorgen de afstemming met externe partijen zoals de brandweer en verzekeringsmaatschappijen. Installaties worden op maat ontworpen, vakkundig aangelegd en uitstekend onderhouden. Alles volledig gecertificeerd!

Noodstroomvoorzieningen

Installaties horen goed te werken. Punt. Maar de laatste jaren hebben onze klanten met een aantal kleinere en grotere stroomstoringen te maken gehad. Dit kan ernstige gevolgen hebben, zeker op locaties met een hoog risico, maar ook gewoon in een bedrijf. Denk aan een onderbreking van processen of het verlies van gegevens. Een noodstroomvoorziening vangt de stroomstoring op – en zorgt dat belangrijke processen áltijd door kunnen gaan. Netwerken, apparaten en data worden zo beschermd.

Service & onderhoud

Installaties moeten niet alleen werken, ze moeten vóór je werken. Energie besparen dus, en kosten.

SDR heeft een eigen afdeling Service & onderhoud. Goed onderhoud is voorwaardelijk om een installatie in topconditie te houden. Dat betekent: een installatie die optimaal presteert en 100% veilig is. Daarom bieden wij verschillende mogelijkheden voor het onderhoud. Van een eenvoudig contract voor periodiek onderhoud tot het complete beheer. We kunnen zelfs contractueel de verantwoordelijkheid voor de volledige installatie op ons nemen. Installaties kunnen ook steeds vaker op afstand gemonitord worden, zodat technische problemen snel zichtbaar worden. Een goed advies kunnen we pas geven als we weten hoe de processen bij een opdrachtgever werken. Daar passen we onze dienstverlening op aan.

Is de installatie niet door ons aangelegd? Geen probleem! Ook dan helpen we graag met een service- en onderhoudscontract.

Een storing of calamiteit komt altijd op het verkeerde moment. Die hectiek, daar zijn we aan gewend. Is er iets aan de hand? Dan staan we zo op de stoep. En we gaan niet weg voordat het probleem opgelost is. Want in deze 24 uurs-economie, zijn wij ook 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar.

Keuring en Inspectie

Ook verzorgen wij deskundige keuringen en inspecties aan uw elektrotechnische installaties en apparatuur. Dit geldt zowel voor de verplichte NEN 3140 inspecties als overige inspecties. Belangrijk om te blijven voldoen aan wet- en regelgeving van overheden en verzekeringsmaatschappijen, maar vooral om onveilige situaties te voorkomen.

Transparante rapportages

SDR laat graag zien wat de performance van een installatie is, en hoe het zit met de onderhoudsstatus. Wij zorgen voor duidelijke rapportages en zijn eerlijk over schade, risico’s en de uiterste termijn waarop een installatie of onderdeel vervangen moet worden. Dat biedt zekerheid, voor onze opdrachtgevers en verzekeringsmaatschappijen. We adviseren bovendien over het strategisch onderhoud. En als we ergens een kans zien, geven we dat natuurlijk ook aan!

100% transparant.
Zo doen we het bij SDR.

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact op

Alles voor de klant en alles voor elkaar. Dit speelt er bij SDR