Skip to main content

De toekomst ligt in
de techniek

Welkom bij SDR!

Jacco
chef monteur
4 jaar werkzaam bij SDR

Wat was de reden dat je bij SDR bent gaan werken?
Ik ben samen met een collega gestart als inlener op een hele indrukwekkende klus. En na deze klus heeft SDR mij gevraagd om bij ze te komen werken. En dat wilde ik graag, want ze hebben echt mooie projecten.

Als je kijkt naar een gemiddelde werkdag van jou, hoe ziet die eruit?
Er is in principe geen dag hetzelfde, we zitten nu in de ruwbouw en dan weet je in grote lijnen hoe je dag er uit zal zien. ‘s Ochtends rond 6:05/6:10 uur kom je aan op de bouw, dan drink je even een bakje koffie met de jongens. Om 6:30 uur gaan ze dan de vloer op. Ik doe dan de overleggen met de andere uitvoerders, de opzichter en een andere installateur die loodgieterswerk doet. Daarna doe ik mijn controleronde, neem ik koffie mee voor iedereen en maak ik met iedereen even een praatje. Dat vind ik ook erg leuk aan mijn werk, dat ik die op die manier betrokken blijf bij de praktijk.

Wat maakt het werken bij SDR interessant?
We werken regelmatig aan aansprekende en soms ook complexe projecten. Bijvoorbeeld monumentale panden, met overal lastige hoekjes, dat vind ik gaaf. Hoe lastiger de klus hoe groter de uitdaging voor mij. Natuurlijk hebben we soms ook wat meer standaard klussen, maar ook daar zoek ik dan altijd weer de uitdaging in. Maar de afwisseling in het werk, maakt het voor mij leuk. En ik ben dan ook echt trots op mijn werk. Ik maak regelmatig foto’s die ik dan weer graag aan anderen laat zien.

Heb jij ook de kans gekregen om jezelf te ontwikkelen binnen SDR?
Ja, ik kwam binnen als monteur en ik ben nu chef-monteur. Als je wilt groeien binnen SDR krijg je die kans, maar je moet de kansen wel zelf pakken. Ook binnen mijn functie krijg ik de ruimte om te groeien. Ik word tegenwoordig steeds eerder betrokken in het project omdat ze zien dat mijn kennis van de elektrotechniek bijdraagt aan een soepel verloop van het project. Ik weet namelijk precies wat er op de bouw speelt. En dat is echt anders dan bij andere bedrijven die ik ken. Ik krijg hier echt verantwoordelijkheid.

Wat is volgens jou de reden dat mensen bij SDR moeten gaan werken?
Dat is zonder twijfel de betrokkenheid. De betrokkenheid van de collega’s bij een project, maar ook de betrokkenheid van SDR naar de mensen toe. De persoon gaat altijd voor het werk. Als iemand privé wat lastiger zit, dan word je ook echt geholpen en wordt er rekening gehouden met je situatie. SDR is een organisatie van en voor mensen.

Omschrijf SDR eens in 3 woorden?
Dat zijn voor mij zonder twijfel, persoonlijke aandacht, uitdagende projecten en betrokkenheid.

Geintereseerd? Lees alle verhalen

Jacco zoekt nieuwe collega’s! Nieuwsgierig? Bekijk de vacatures