De Library Learning Centre van de Roeterseiland-campus van de Universiteit van Amsterdam is het resultaat van modernisering en integratie van de oude studiezalen, de Pierson Reveszbibliotheek en het restaurant Agora. Het nieuwe Library Learning Centre, ook bekend als Gebouw H, biedt sinds 2014 een modern complex met ruim 800 studieplekken, collecties, diensten en faciliteiten.

SDR was betrokken bij de grootschalige renovatie van dit Library Learning Centre met de studieruimtes en 3 examenlokalen. We werkten het door de UvA aangeleverde basisontwerp uit en vervingen de complete technische installaties op de begane grond en op de 1e t/m 3e verdieping.

Bijzonderheden

Het project werd in zeer korte tijd gerealiseerd. Omdat het gebouw gedeeltelijk in gebruik bleef, werd gewerkt op basis van een strikt boorprotocol met stiltedagen en stiltetijden. Om de ambitieuze planning & deadline te kunnen halen is er een aantal weken in 24-uurs ploegen gewerkt. De grote betrokkenheid van het team zorgde ervoor dat we het project vóór de opening van het nieuwe collegejaar konden opleveren.

Opdrachtgever

Universiteit van Amsterdam

Werkzaamheden

Het aanbrengen van de complete elektrotechnische installaties:

  • licht- en krachtinstallatie
  • brandmeld- en ontruimingsinstallaties
  • noodverlichting
  • data-/telefoon installaties
  • dim- en lichtinstallaties
  • lichtschakelsysteem
  • inbraakbeveiliging
  • toegangscontrole

Benieuwd wat SDR voor uw project kan betekenen? Bel of mail Hussein Fahimi!

Gerelateerde projecten

9 mei 2018

Spinhuis en Oost-Indisch huis

9 mei 2018

Library Learning Centre UvA