Het luxe 5-sterren hotel Pulitzer in het hart van Amsterdam is een charmant doolhof van 25 samengevoegde grachtenhuizen uit de Gouden Eeuw. Het hotel kent schitterende, verscholen ruimtes: van serene binnentuinen en intieme kamers tot klassieke restaurants en moderne meeting & eventrooms. In 2015 werd gestart met een grootschalige renovatie: het Masterplan. SDR nam de volledige elektrotechnische installaties voor haar rekening. Eerst werd het hoteldeel aan de Keizersgracht verbouwd. Ook de fundering werd vernieuwd, waarna de kelderruimtes 30 cm konden worden uitgediept en opnieuw konden worden ingedeeld. In fase 2 werd het hoteldeel aan de Prinsengracht gerenoveerd. Ook de tuin werd heringericht, met een gym in het tuinhuis. Tenslotte werden beide hoteldelen door die tuin met elkaar verbonden door een corridor van glas en kon het hotel in 2016 alweer volledig open.

Bijzonderheden

Monumentaal pand met complexe structuur
Als echt Amsterdams bedrijf is het natuurlijk een grote eer om te mogen werken aan de restauratie van 25 monumentale grachtenpanden op zo’n unieke, historische locatie. Eén van de uitdaging van het project was de bijzondere staat in combinatie met de complexiteit van de gebouwen en de verschillende niveaus van de verdiepingen. Dat vroeg om grote creativiteit, zowel in de technische oplossingen als in het plan van aanpak.

Strakke planning, korte doorlooptijd
Een hotel kan geen jaren in de steigers staan, de planning was dan ook zeer strak. Dankzij een uitstekende voorbereiding kon het project in zeer korte tijd worden gerealiseerd. Tijdens de verbouwing bleef het hotel gewoon in gebruik. De rust en veiligheid van de hotelgasten moesten voortdurend gewaarborgd worden. Alle werkzaamheden werden daarom zeer nauwkeurig gepland en voortdurend afgestemd met de hoteldirectie en het bouwteam. En onze monteurs deden hun uiterste best het werk zo netjes en geruisloos mogelijk uit te voeren.

Opdrachtgever

Salverda Bouw

Werkzaamheden
  • Licht- en krachtinstallatie
  • Noodverlichting
  • Brandmeld- en ontruimingsinstallatie
  • Data installaties
  • Toegangscontrole
  • Noodstroomvoorzieningen

Hectische plek
Behalve met de gasten moesten we ook rekening houden met de omgeving. Het Pulitzer Hotel is gevestigd in De 9 Straatjes, een zeer drukke, levendige buurt met veel toeristen. Gelukkig zijn we bij SDR gewend midden in de stad te werken. We houden van de hectiek en weten hoe we overlast tot een minimum kunnen beperken. Geen klachten, dan hebben we ons werk goed gedaan!

Heeft u een installatie-vraagstuk?
Neem contact op met Bob Hogervorst!
Neem contact op

Gerelateerde projecten

3 juli 2023

nhow 24e verdieping

19 mei 2021

Radisson Blu Amsterdam

28 april 2021

E-& life safety installaties Rosewood hotel

25 mei 2020

Onderhoud Holiday Inn Express hotels