Sofitel Legend The Grand is een prestigieus Amsterdams 5-sterren hotel met een rijke geschiedenis. Het hotel combineert Franse elegantie met een unieke Amsterdamse sfeer. Met restaurant Bridges, de feestzalen en het prachtige tuinterras heeft het hotel al vele harten veroverd.

Wij zijn er dan ook trots op dat The Grand een van onze vaste relaties is. Binnen dit monumentale pand voerden wij al diverse elektrotechnische werkzaamheden uit. Zo vervingen we de volledige brandmeld-ontruimingsinstallatie. Zónder dat de hotelgasten daar iets van hebben gemerkt!

Bijzonderheden

Het hotel is dag en nacht in bedrijf

Dus ook tijdens ons werk! Ons uitgangspunt is dan ook om de bedrijfsvoering niet te verstoren en de gasten zo min mogelijk overlast te bezorgen.

Monumentaal pand

The Grand is gevestigd in een bijzonder, monumentaal pand. Dat vraagt om extra voorzichtigheid en creativiteit. We gebruiken bijvoorbeeld draadloze melders omdat er niet in het plafond geboord mag worden.

Werken in bouwzones

Bij het vervangen van de brandmeldinstallatie moest de bestaande brandmeldinstallatie in bedrijf blijven, om de veiligheid van de gasten te kunnen waarborgen. Daarom werkten we in bouwzones. Elke bouwzone had een eigen sub-brandmeldcentrale en verdeelkast. Een flinke uitdaging, maar de overgang is vlekkeloos verlopen!

Opdrachtgever

A. de Jong Installatietechniek

Werkzaamheden
  • Vervangen van brandmeld- en ontruimingsinstallatie
  • Vervangen verdeelkasten en voedingskabels linnenkamers en hotelkamers
  • Vervangen verdeelkasten en voedingskabels algemeen
  • Leveren en monteren van bekabeling t.b.v. de wko-installatie

Gerelateerde projecten

22 augustus 2019

Park Hotel Amsterdam

17 september 2018

Nieuwbouw Renaissance Hotel

16 november 2018

Inntel Hotel Amsterdam Centre

17 september 2018

The City Garden Amstelveen