Sofitel Legend The Grand is een prestigieus Amsterdams 5-sterren hotel met een rijke geschiedenis. Het hotel combineert Franse elegantie met een unieke Amsterdamse sfeer. Met restaurant Bridges, de feestzalen en het prachtige tuinterras heeft het hotel al vele harten veroverd.

Wij zijn er dan ook trots op dat The Grand een van onze vaste relaties is. Binnen dit monumentale pand voerden wij al diverse elektrotechnische werkzaamheden uit. Zo vervingen we de volledige brandmeld-ontruimingsinstallatie. Zónder dat de hotelgasten daar iets van hebben gemerkt!

Bijzonderheden

Het hotel is dag en nacht in bedrijf

Dus ook tijdens ons werk! Ons uitgangspunt is dan ook om de bedrijfsvoering niet te verstoren en de gasten zo min mogelijk overlast te bezorgen.

Monumentaal pand

The Grand is gevestigd in een bijzonder, monumentaal pand. Dat vraagt om extra voorzichtigheid en creativiteit. We gebruiken bijvoorbeeld draadloze melders omdat er niet in het plafond geboord mag worden.

Werken in bouwzones

Bij het vervangen van de brandmeldinstallatie moest de bestaande brandmeldinstallatie in bedrijf blijven, om de veiligheid van de gasten te kunnen waarborgen. Daarom werkten we in bouwzones. Elke bouwzone had een eigen sub-brandmeldcentrale en verdeelkast. Een flinke uitdaging, maar de overgang is vlekkeloos verlopen!

Opdrachtgever

A. de Jong Installatietechniek

Werkzaamheden
  • Vervangen van brandmeld- en ontruimingsinstallatie
  • Vervangen verdeelkasten en voedingskabels linnenkamers en hotelkamers
  • Vervangen verdeelkasten en voedingskabels algemeen
  • Leveren en monteren van bekabeling t.b.v. de wko-installatie

Gerelateerde projecten

3 juli 2023

nhow 24e verdieping

19 mei 2021

Radisson Blu Amsterdam

28 april 2021

E-& life safety installaties Rosewood hotel

25 mei 2020

Onderhoud Holiday Inn Express hotels