Skip to main content

De toekomst ligt in
de techniek

Welkom bij SDR!

Rob de Jong
adjunct directeur

Rob de Jong werkt al 20 jaar bij SDR en kan als geen ander vertellen over de loopbaanmogelijkheden binnen het bedrijf. Rob: “In een notendop? Ik ben begonnen als stagiair op de tekenkamer, stapte over naar de calculatieafdeling, toen naar de werkvoorbereiding, zette de afdeling engineering op, ging vervolgens de werkvoorbereiding coördineren en geef inmiddels leiding aan de afdelingen van het Bedrijfsbureau. Tsja, je bent nooit klaar met leren, zullen we maar zeggen.”

‘Als je ergens gaat werken, doe je dat voor langere tijd. Dus moet je je er prettig voelen!’

Rob groeide naar eigen zeggen op een natuurlijke manier door. Hij stippelde zijn carrière niet van tevoren uit: “Gaandeweg ben ik mijn plek gaan ontdekken. Je krijgt kansen, het gaat vanzelf. Een mooi voorbeeld daarvan is de afdeling engineering. Als werkvoorbereiders deden we het ontwerpen er gewoon bij, er was toen nog geen aparte afdeling voor. Ik vond echter dat dat wel nodig was en heb dat aangegeven. Toen mocht ik het gaan regelen, er handjes en voetjes aan geven. Zo gaat het bij SDR: als je ziet dat iets beter kan, mag je een plan maken, het oppakken.”

Hoewel de organisatie met de jaren is gegroeid en geprofessionaliseerd, is die insteek nog steeds hetzelfde. Rob: “Niemand wordt hier gehinderd in zijn ambitie. Maar mensen die hier binnen komen, nog niets kunnen en wel snel veel geld willen verdienen? Die zijn hier niet op de juiste plek. Niemand is belangrijker dan de ander. De binnendienst heeft in de organisatie niet meer status dan de monteurs. Sterker nog, het zijn de monteurs die het moeten waarmaken. Stagiairs zijn bij ons ook geen goedkope handjes, we leiden ze op tot toekomstige collega’s. Niet alleen technisch, ook persoonlijk. Daar besteden we veel aandacht aan. Het eerste gesprek is meteen een oefening in solliciteren. En als ze klaar zijn, hebben ze vaak wijze lessen voor het leven gekregen…”

Dus ben je op zoek naar een andere werkgever? Rob kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om te kijken naar een bedrijf dat bij je past: “Ga niet voor de korte termijn, maar ga voor een organisatie waar de sfeer goed is, zoals bij SDR. We werken hier op een basis van vertrouwen met elkaar. Dát vertaalt zich naar mogelijkheden!”

Geinteresseerd? Lees alle verhalen

Zin om bij SDR aan de slag te gaan? Solliciteer direct