Skip to main content

De toekomst ligt in
de techniek

Welkom bij SDR!

Singelmar
monteur
12,5 jaar werkzaam bij SDR

Wat was de reden dat je bij SDR bent gaan werken?
Nou dat is wel grappig, de vader van een vriend van mij werkte hier en die vroeg of werken bij SDR niets voor mij was. Maar ik was echt een leek op dit gebied, dus dat wist ik eigenlijk niet. Maar door wat hij er over vertelde werd ik enthousiast.

Maar je was dus nog niet opgeleid in de elektrotechniek?
Nee, dat klopt. Ik heb via SDR een BBL-opleiding gevolgd en heb toen de eerste drie jaar in de ruwbouw het vak geleerd. Ik werkte toen altijd met iemand samen en die heeft mij dus ook opgeleid. En het leuke is, nu doe ik dat zelf. Nu lopen nieuwe jongens soms met mij mee.

En na 3 jaar ben je iets anders gaan doen, hoe ging dat precies?
Ik wilde graag een volgende stap maken, ik zocht naar een nieuwe uitdaging en dat heb ik bij mijn projectleider aangegeven. En toen kreeg ik de mogelijkheid om een ander onderdeel binnen SDR te leren. En nu zit ik op de kortlopende projecten. Dat zijn projecten die gemiddeld 2-3 maanden duren, maar soms ook wel korter. Dat afwisselende maakt het werk voor mij erg leuk.

Hoe gaat SDR om met mensen die door willen groeien?
Ik vind op een hele goede manier, mensen die willen doorgroeien krijgen die kans. Maar die kansen moet je ook zelf grijpen. Als ik aangeef dat ik door wil groeien wordt er naar me geluisterd en krijg ik die kans, maar daar moet ik wel hard voor werken.

Wat vond je het mooiste project wat je tot nu toe gedaan hebt? En waarom?
Dat is niet zo moeilijk, dat is een eigen project wat ik kreeg. Het renoveren van woningen aan het Beuningenplein. Daar moesten meer dan 100 woningen aangepakt worden, nieuwe groepenkasten, badkamers aanleggen, nieuwe intercom installeren. Het leuke eraan was dat ik de verantwoordelijkheid kreeg om dit zelf op te pakken, mijn eigen klus, dat heb ik altijd al gewild.

Wat vind je daar prettig aan?
Het vertrouwen krijgen om alles zelf te regelen, zelf je bestellingen te doen, met je eigen auto op pad om iets heel gaafs neer te zetten, waar heel veel mensen blij van worden. Dat maakt mij ook echt trots!

Hoe kijk jij aan tegen het bedrijf SDR?
Ik vind SDR echt een familiebedrijf. Er wordt rekening met elkaar gehouden, bijvoorbeeld als iemand eens iets vervelends meemaakt. Dan zijn we er voor elkaar, maar ook vanuit de leiding wordt er serieus aandacht aangegeven. Je bent hier geen nummer.
We komen ook regelmatig aan het einde van de week even bij elkaar om een biertje te drinken. Of we gaan een keer karten of bowlen. Sommige collega’s mag ik ook echt mijn vrienden noemen. Dat maakt het extra leuk om hier te werken. Maar er wordt ook altijd Sinterklaas gevierd voor het hele gezin, het draait echt om familie.

En wat maakt het leuk om bij SDR te werken?
Nou mijn collega’s dus, maar ook zeker de mooie projecten die we doen en ook dat we alles in huis hebben. Van een afdeling die brandmeld- en ontruimingsinstallaties doet, tot een afdeling voor storingen en onderhoud, een afdeling voor de grote en ook een voor de kleinere projecten. Wij kunnen als SDR dus alles aan. Je wordt bij ons elke weer opnieuw uitgedaagd, je verveelt je nooit!

Als je SDR in 3 woorden zou moeten omschrijven, waar denk je dan aan?
Gunfactor: als je iets wilt, dan kan dat
Familiebedrijf: de goede sfeer die er heerst
Breedte van de projecten: dat maakt het afwisselend

Als je iemand zou moeten aanbevelen om bij SDR te gaan werken, wat zou je dan zeggen?
Dat is makkelijk! De vrijheid die je hier krijgt om jezelf te kunnen zijn. Maar ook het vertrouwen. Je kunt je eigen dingen doen!

Geinteresseerd? Lees alle verhalen

Zin om bij SDR aan de slag te gaan? Solliciteer direct