Skip to main content

Dit zeggen klanten over ons

Hans Lassooy
Manager Gebouwbeheer, NOS

“Het meest kenmerkend van SDR? Ze komen hun afspraken na en lopen niet weg van verantwoordelijkheden. Ik werk al 30 jaar met ze, en dat is altijd zo geweest. Elke installateur maakt fouten, maar bij SDR zijn ze daar open over. Het wordt nooit een juridische strijd, ze steken hun energie liever in een oplossing. Een mooi voorbeeld is een grote noodstroominstallatie die door SDR werd geplaatst op onze politieke redactie in Den Haag. Daar ontstonden problemen mee. De leverancier gaf niet thuis. SDR heeft toen gezegd: geen discussie, we halen ‘m gewoon weg en plaatsen een nieuwe. Dat heeft ze veel geld gekost, maar dat is dus typisch SDR.

Een van de meest bijzondere projecten was het vervangen van onze noodstroom- en koeling installaties. SDR heeft die installaties vervangen zonder dat de stroom er 1 keer af is geweest. De NOS is natuurlijk een 24/7 bedrijf. Je kunt je voorstellen: als wij uit de lucht gaan, komen er kamervragen. Een zeer spannend project dus, maar het verliep perfect. Omdat er zoveel van af hing, was Hans Smits, de directeur, zelf nauw betrokken. Dat stelden we zeer op prijs. Het hele team behandelde het project met verve. Het liep als een trein. Ik kan niet anders zeggen.

Zo strak geregeld, dat kom je maar zelden tegen

Net als de hele branche kampt SDR met een tekort aan mensen. Maar daar gaan ze bewust mee om. Ze hebben veel aandacht voor personeel en ze leiden mensen zelf op, van het vak tot en met normen en waarden. Dat maakt veel verschil. Als opdrachtgever worden we hierin ook betrokken. Wat kunnen we verbeteren? Dat wil SDR altijd graag weten van ons. Eens in de zoveel tijd organiseren ze daarom sessies met klanten om feedback te krijgen. Met natuurlijk een follow-up!”

Jeroen Vervoort
Projectmanager Huisvesting, Arkin

“Sinds anderhalf jaar werken wij samen met SDR als een van onze vaste huisinstallateurs. Zij kwamen na een aanbesteding als beste uit de bus. Inmiddels verzorgen zij de volledige elektrotechnische installaties op meerdere van onze locaties. De samenwerking is heel goed. We hebben vaste aanspreekpunten: al vanaf het begin dezelfde projectleider en sinds kort ook een vaste werkvoorbereider. Dat is gewoon fijn, dan heb je aan een half woord voldoende.

Arkin is een organisatie in de geestelijke gezondheidszorg. In de klinieken waar SDR het installatiewerk uitvoert, wonen cliënten. Dat betekent dat de monteurs te maken hebben met diverse veiligheidsvoorzieningen: voor de veiligheid van de cliënten, medewerkers én voor hun eigen veiligheid.

Het is geen open bouwplaats, ze mogen onder geen beding gereedschap laten rondslingeren bijvoorbeeld. En ze moeten altijd alert zijn. Er zijn tot nu toe nog nooit incidenten geweest en dat zegt wel iets. Monteurs zijn toch vreemd in zo’n omgeving, het betekent dat ze zich goed hebben aangepast en rekening houden met onze mensen. Dat is prettig.

Ze hebben in die korte tijd al een paar zeer speciale projecten gedaan. Zo hebben ze meegewerkt aan het realiseren van de ECT-afdeling. Dat is binnen de gezondheidszorg echt bijzonder.

Behandelkamer en Verkoeverkamer

Op dit moment zijn ze bezig met het vervangen van de toegangscontrole-installaties van de cliëntenkamers. Dat zijn er wel 113, dus dat is echt een flink project. Je kunt je indenken hoeveel onrust dit kan veroorzaken op de afdelingen. Om dat te voorkomen, proberen we alles prefab te doen. Samen met de huisleverancier wordt alles van tevoren ontwikkeld en getest. Daarna richten we een mock up-ruimte in om het hele proces te kunnen doorlopen en kijken we waar we nog tijd kunnen winnen. Zo proberen we de installatietijd zo kort mogelijk te krijgen. Dat is natuurlijk geen dagelijks werk!”

Voetnoot: Helaas heeft ons het trieste nieuws bereikt dat Jeroen Vervoort is overleden. Wij wensen zijn familie, vrienden en overige nabestaanden veel sterkte toe.

Jan de Waal
Luchtverkeers­leiding Nederland

“SDR had ik in het verleden al leren kennen als een goed en betrouwbaar bedrijf. Vier jaar geleden zochten we bij de Luchtverkeersleiding Nederland een extra installateur en hebben we SDR benaderd. Ze zijn meteen aan het rekenen geslagen en op basis van hun calculatiewerk zijn we de samenwerking aangegaan. Het vaste team bestaat nu uit zo’n 20 man, op kantoor en in de uitvoering. We mogen altijd onze voorkeur uitspreken, voor zowel de projectleiding als de monteurs. SDR heeft goeie mensen, iedereen is erg betrokken. Dat komt ook door de manier van werken. Overal wordt goed over nagedacht, een monteur zal bijvoorbeeld nooit zomaar spullen weggooien.

De meeste projecten doe ik met SDR.
En de moeilijkste projecten zeker!

De risico’s bij de LVNL zijn groot. We staan in de top-10 van de meeste risicovolle bedrijven in Nederland. Onze partners moeten aan hoge eisen en strenge richtlijnen voldoen. De mannen en vrouwen van SDR worden compleet gescreend, alles voor de veiligheid. Een groot en complex project is de verbouwing van de verkeerstorens om het aantal werkplekken en dus de afhandelingscapaciteit op een veilige manier te kunnen uitbreiden. Onder dit project valt ook Toren Centrum, dé verkeerstoren van Schiphol. SDR is onderdeel van het bouwteam dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van de verbouwing.

Het plan van aanpak zit feilloos in elkaar. SDR zal een jaar lang elke nacht tussen 23.00 uur en 05.00 uur met een heel team aan de slag gaan om alles te realiseren. Dat geldt ook voor onze begeleidingsploeg, die samenwerking is heel intensief. Er komt o.a. een nieuwe no break-installatie met compleet (nieuw) afgaand net en een A- en B-net voor alle 30 voedingskasten. De stroom mag hier natuurlijk nooit uitvallen. Een stroomstoring op Schiphol? Dat kan, maar de luchtverkeersleiding gaat daar niets van merken!”

Ambitieuze projecten voor gerenommeerde opdrachtgevers