Skip to main content

De toekomst ligt in
de techniek

Welkom bij SDR!

Ying-Kit Wong
Uitvoerder

Als er iemand is die SDR door en door kent, is het Ying-Kit. Hij begon er 22 jaar geleden als stagiair en is nooit meer weggegaan. Hij heeft de organisatie in de afgelopen jaren enorm zien groeien, maar voelt zich nog steeds thuis. Ying-Kit: “Het is lang geleden, maar ik weet nog hoe zenuwachtig ik was. Geen werkervaring en dan met de mannen mee. Gelukkig werd ik meteen opgenomen in de groep. SDR is een bedrijf waar iedereen elkaar kent, meer een familie. Dat was toen zo, en dat is nog steeds zo.”

‘Je kunt hier altijd bij elkaar aankloppen. Dat is wel bijzonder.’

Ying-Kit groeide binnen SDR snel door. De stap naar zelfstandig monteur vond hij een mooi moment in zijn carrière. Inmiddels begeleidt hij zelf veel leerling monteurs. Ying-Kit: “Ook dat is typisch SDR: we investeren echt in jonge mensen, zij zijn de toekomst van ons vak. We leren ze de fijne kneepjes en als dat nodig is ook hoe ze zich moeten gedragen. We doen immers veel projecten in de hotelwereld, waarbij we tussen de hotelgasten werken. Dat is niet te vergelijken met de bouw. Een stukje normen en waarden bijbrengen is dan net zo belangrijk als de techniek. Jonge mensen krijgen volop kansen om door te groeien, als technicus of naar een functie op kantoor. Je moet natuurlijk wel zelf laten zien wat je wilt en wat je kunt.”

Tegenwoordig doet hij grote projecten en bestaat veel van zijn tijd uit vergaderen, organiseren en plannen. Elk project is bijzonder, vindt hij, je raakt nooit uitgeleerd. Maar soms springt een project er echt uit: “Zo deden we twee jaar geleden The Grand, een van de meest bekende vijfsterrenhotels in Amsterdam. Dat was echt een eer, en de klant was zeer tevreden. Daar ben ik nog altijd heel trots op.”

De bedrijfscultuur bij SDR beschrijft hij als open en eerlijk: “We hebben veel verschillende nationaliteiten, en we gaan allemaal goed met elkaar om. Er is niets wat je niet tegen elkaar kunt zeggen. En je kunt altijd overal binnenlopen, ook bij leidinggevenden of directie. De sfeer is gewoon goed. Ik ben zeker niet de enige die hier zo lang in dienst is!”

Geinteresseerd? Lees alle verhalen

Zin om bij SDR aan de slag te gaan? Solliciteer direct