Samenvatting

Aan de Prinsengracht 432-436 verrijst een van de meest luxe en exclusieve hotels in Nederland. Dit eerste hotel in Nederland van Rosewood Hotel Group, zal een exclusief 5 steren plus hotel worden in het hart van het centrum van Amsterdam. Bij oplevering zal het hotel over 134 zeer royale en zeer luxe hotelkamers (of suites eigenlijk) beschikken, alsmede diverse restaurants, conferentiezalen, een ballroom en een Wellness, verdeeld over meerdere verdiepingen. Elke kamer wordt uniek qua indeling, grootte en ontwerp en krijgt een geavanceerd Room Management System.

Bijzonderheden

Het voormalige Paleis van Justitie is een monumentaal pand, gelegen in het hart van Amsterdam. De monumentale status van het gebouw, alsmede de grote historische waarde betekent dat wij soms creatieve oplossingen moeten bedenken voor onze installaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van de bekabeling in de vloeren van de bovenliggende kamers, om te voorkomen dat er in monumentale plafonds geboord moet worden.

Ook de ligging van het gebouw, in hartje Amsterdam, zal voor logistieke uitdagingen zorgen. Dit vergt goede communicatie en een zeer nauwkeurige logistieke planning, gebundelde transporten en ‘just in time’ leveringen.

 

Beeldmateriaal: Met dank aan Studio Piet Boon

Opdrachtgever

CTF Amsterdam BV

Oplevering

2023

Werkzaamheden

Ontwerpen, leveren en monteren van alle E installaties, waaronder;

  • Licht- en krachtinstallaties
  • Brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallatie (life safety)
  • CCTV – inbraak – intercom – portofoon installaties
  • Noodverlichting
  • Verlichting (back end)
  • UPS installatie
  • Aardings/vereffeningsinstallatie

Heeft u een installatie-vraagstuk? Neem contact op

Gerelateerde projecten

10 januari 2022

Rookmelders Eigen Haard

27 maart 2019

Woongebouw HAUT

4 juni 2020

Herontwikkeling grachtenpanden Leidsekade Amsterdam

17 juni 2020

Appartementen Schipholweg Leiden