De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is in 1808 opgericht als adviesorgaan van de regering, een taak die zij ook nu nog uitvoeren. Ook is de KNAW verantwoordelijk voor vijftien instituten die met hun onderzoek en collecties tot de voorhoede van de Nederlandse wetenschap behoren en internationale faam genieten. De KNAW is gevestigd in het monumentale Trippenhuis. SDR is gevraagd om te helpen bij de renovatie van dit unieke gebouw. Zo zullen o.a. facilitaire ruimtes zoals de vergaderzalen en eetruimtes voor de wetenschappers ingericht worden zodat dit gebouw alle faciliteiten onder 1 dak kan bieden.

Bijzonderheden

SDR is naast de uitvoering ook verantwoordelijk voor de engineering van de elektrotechnische installaties. Deze opdracht word uitgevoerd terwijl het gebouw in gebruik blijft.

Het is bijzonder belangrijk dat de bezoekers zo min mogelijk last hebben van de werkzaamheden.  Alle werkzaamheden zijn zeer nauwkeurig gepland en vinden in overleg met het KNAW plaats om overlast te voorkomen of tot een minimum te beperken.

De werkzaamheden worden in een zeer druk bewoonde omgeving uitgevoerd, namelijk midden in het centrum van Amsterdam. Gedurende de uitvoering van het project wordt de overlast voor de omwonenden zo veel mogelijk beperkt.

Opdrachtgever

Aprin Adviesbureau

Oplevering

2018

Werkzaamheden
  • E Installatie
  • Brandmeld- en ontruimingsinstallaties
  • Inbraakbeveiliging
  • Data installatie
  • Av Techniek
  • Nieuwe laagspanningsruimte
  • Railkokersysteem

Heeft u een installatie-vraagstuk? Neem contact op

Gerelateerde projecten

7 augustus 2019

Nieuwbouw Oostenburgereiland

27 maart 2019

Woongebouw HAUT

5 augustus 2019

Columbusplein

17 september 2018

Nieuwbouwwoningen Pontkade