Een vijfsterren hotel met het prachtigste uitzicht en de beste restaurants van Amsterdam: dat is het Okura Hotel. We vinden het een eer al vele jaren voor deze opdrachtgever de elektrotechnische installaties te mogen verzorgen. De afgelopen jaren verzorgden we bijvoorbeeld de complete renovatie van de verdiepingen, de lobby, de 23th bar en de restaurants waaronder het beroemde Ciel Blue. Ook vervingen we de complete brandmeld- en ontruimingsinstallatie en realiseerden we de prestigieuze mastersuite van 450m2 en de herinrichting van de hotelkamers op de 4e tot en met de 7e verdieping.

Bijzonderheden

Smart technology, high service
Slimme technologie past helemaal bij het hoge servicelevel van het Okura Hotel. Alle kamers zijn voorzien van een geavanceerd kamer automatiseringssysteem om alle functies op intelligente wijze te kunnen aansturen. In de mastersuite is zelfs een compleet EIB besturingssysteem aangebracht waarmee alle mogelijke combinaties te maken zijn.

Ciel Bleu
Alle restaurants van het Okura Hotel worden gewaardeerd door Michelin, maar het absolute hoogtepunt is het elegante Ciel Blue op de 23e verdieping. Met maar liefst 2 sterren heeft dit restaurant niet alleen een fantastische reputatie, het ziet er na de renovatie ook fantastisch uit. Net als de bar en de verschillende private dining rooms. Hoogstaande technologische oplossingen zoals dim-installaties en LED-verlichting met RGB-besturing dragen bij aan de luxueuze uitstraling.

Opdrachtgever

Hotel Okura Amsterdam

Werkzaamheden

De complete elektrotechnische installaties:

  • Licht- en krachtinstallatie
  • Brandmeld- en ontruimingsinstallatie
  • Noodstroominstallatie
  • Diminstallatie
  • Data-/telefoon installatie
  • Roommanagementsysteem
  • EIB systeem

Gerelateerde projecten

17 september 2018

Nieuwbouw Renaissance Hotel

16 november 2018

Inntel Hotel Amsterdam Centre

17 september 2018

The City Garden Amstelveen

25 april 2018

Pulitzer Amsterdam