Een vijfsterren hotel met het prachtigste uitzicht en de beste restaurants van Amsterdam: dat is Hotel Okura Amsterdam. We vinden het een eer al vele jaren voor deze opdrachtgever de elektrotechnische installaties te mogen verzorgen. De afgelopen jaren verzorgden we bijvoorbeeld de complete renovatie van meerdere verdiepingen, de lobby, de Twenty Third bar en de restaurants waaronder het beroemde Ciel Bleu. Ook vervingen we de complete brandmeld- en ontruimingsinstallatie en realiseerden we de prestigieuze Imperial Suite van 485m2 en de herinrichting van de hotelkamers op de 4e tot en met de 7e verdieping.

Bijzonderheden

Smart technology, high service
Slimme technologie past helemaal bij het hoge servicelevel van Hotel Okura. Alle kamers zijn voorzien van een geavanceerd kamer automatiseringssysteem om alle functies op intelligente wijze te kunnen aansturen. In de Imperial Suite is zelfs een compleet EIB besturingssysteem aangebracht waarmee alle mogelijke combinaties te maken zijn.

Ciel Bleu
Drie restaurants van Hotel Okura worden gewaardeerd door Michelin, maar het absolute hoogtepunt is het elegante Ciel Bleu restaurant op de 23e verdieping. Met maar liefst 2 sterren heeft dit restaurant niet alleen een fantastische reputatie, het ziet er na de renovatie ook fantastisch uit. Net als de bar en de verschillende private dining rooms. Hoogstaande technologische oplossingen zoals dim-installaties en LED-verlichting met RGB-besturing dragen bij aan de luxueuze uitstraling.

Opdrachtgever

Hotel Okura Amsterdam

Werkzaamheden

De complete elektrotechnische installaties:

  • Licht- en krachtinstallatie
  • Brandmeld- en ontruimingsinstallatie
  • Noodstroominstallatie
  • Diminstallatie
  • Data-/telefoon installatie
  • Roommanagementsysteem
  • EIB systeem

Gerelateerde projecten

3 juli 2023

nhow 24e verdieping

19 mei 2021

Radisson Blu Amsterdam

28 april 2021

E-& life safety installaties Rosewood hotel

25 mei 2020

Onderhoud Holiday Inn Express hotels