Samenvatting

Al vele jaren is ons kantoor gevestigd in een pand aan de Propellerstraat in Amsterdam, een bedrijfspand wat eigendom is van SDR Holding. SDR Elektrotechniek is huurder van het grootste deel van het pand. Dit is echter niet altijd zo geweest. We begonnen op de begane grond en slechts een klein stukje van de verdieping. De rest van het pand was verhuurd aan kleine bedrijven die ieder een eigen deel hadden.

Gegroeid
Afgelopen jaren zijn we gegroeid van circa 50 medewerkers naar de huidige omvang met 185 medewerkers, waarvan er ongeveer 85 op kantoor werken. We hebben in de loop der jaren telkens een extra stuk kantoorruimte erbij gehuurd en sinds vorig jaar hebben we ook de gehele bovenverdieping erbij. In totaal hebben we nu circa 2300 m2 ter beschikking, waaronder ook een deel magazijn en opleidingsruimte. Onze indeling is altijd open en transparant geweest, er is altijd veel tijd besteed en aandacht geweest voor de uitstraling. In de afgelopen jaren merkten we wel dat het wat gedateerd werd en ook werd mede door Corona, het thuiswerken bij SDR gebruikelijker. Ook is er meer behoefte aan scheiden van werk-, rust- en vergaderruimten. Daarom hebben we de beslissing genomen om een mooie stap naar de toekomst te zetten en een behoorlijke verbouwing te initiëren.

Bijzonderheden

Fasering
Corona gooide planning-technisch wat roet in het eten, waardoor we later konden starten dan gepland. De verbouwing door Salverda Bouw vond plaats in twee fasen, waarbij we enige creativiteit en flexibiliteit van onze collega’s vroegen vanwege het werken in een kleinere ruimte of het tijdelijk verhuizen naar een andere interne ruimte. Ook huurden we tijdelijk externe kantoorruimte, om meer werkruimte te creëren voor de tijdelijke gewijzigde huisvesting van alle afdelingen tijdens de verbouwing.

Verbinding
Het pand is niet het meest logische gebouw om in te richten, maar D/Dock bedacht rondom de patio een connector die ruimten en afdelingen met elkaar verbindt. De connector is dus het verbindende deel. Sinds een aantal jaren werken we in projectteams en op deze wijze heeft elk team een mooie eigen ruimte, maar is er toch een grote verbinding tussen de teams. Neem daarbij de diverse spreek- en rustruimten en het maakt het geheel tot een hele fijne werkomgeving.

Op deze manier zijn we ervan overtuigd dat we ook op kantoor de toekomst met vol vertrouwen tegemoet kunnen zien en dat we met deze nieuwe look onze huidige en nieuwe medewerkers een mooie en fijne  werkomgeving gaan bieden. De eerste fase van de verbouwing zal voor de zomervakantie klaar zijn en de tweede fase zal naar verwachting in oktober gereed zijn. Uiteraard zien we al onze relaties dan graag weer bij ons kantoor en laten we vol trots zien hoe mooi het is geworden!

Opdrachtgever

SDR Holding

Oplevering

December 2022

Werkzaamheden

Alle benodigde aanpassingen in de E installaties

Heeft u een installatie-vraagstuk? Neem contact op

Gerelateerde projecten

10 januari 2022

Rookmelders Eigen Haard

27 maart 2019

Woongebouw HAUT

4 juni 2020

Herontwikkeling grachtenpanden Leidsekade Amsterdam

17 juni 2020

Appartementen Schipholweg Leiden