Samenvatting

Vleugel J van de medische faculteit van het VU dient gebouw-verlengend gerenoveerd te worden, zodat deze vleugel weer geheel gereed is voor de toekomst. Gezien de beperkte beschikbaar gestelde budgetten, alsmede de wens voor een bijdrage aan circulariteit,  gaan we deels een nieuwe installatie realiseren zoals voor de wandgootinstallatie, toegangscontrole en verlichting. En gaan we een deel van de bestaande installatie hergebruiken, zoals bijvoorbeeld ook deels voor de verlichting en voor een deel van de wandgootinstallatie.

Bijzonderheden

Circulair bouwen en renoveren is de toekomst. En dit hoef je niet alleen groots aan te pakken. Je kunt tijdens een renovatieproject ook kritisch kijken naar welke bestaande installatiedelen hergebruikt kunnen worden. Dit is niet alleen duurzaam, maar bespaart ook geld. Een aantal installatiedelen komen, soms deels, na een goede inspectie, in aanmerking voor hergebruik. Zo kan het dus voorkomen dat we ook goed bevonden delen van bestaande installaties hergebruiken.

Opdrachtgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Oplevering

Januari 2021

Werkzaamheden

Het realiseren van de elektrotechnische installaties, alsmede deels hergebruik van:

  • verlichting
  • wandgootinstallatie

Heeft u een installatie-vraagstuk? Neem contact op

Gerelateerde projecten

3 mei 2021

Vervangen installaties woningen Eigen Haard

4 juni 2020

Herontwikkeling grachtenpanden Leidsekade Amsterdam

17 juni 2020

Appartementen Schipholweg Leiden

27 maart 2019

Woongebouw HAUT