Samenvatting

Bij het Ronald McDonald Huis Emma in Amsterdam worden families van kinderen opgevangen die behandeld worden in het Emma Kinderziekenhuis. Met ruim 7.000 overnachtingen per jaar is het belangrijk dat het huis voldoet aan alle wensen van de gebruikers; de families van de kinderen en het personeel van Huis Emma. Er is een passend plan gemaakt door Salverda Bouw en architect HEYLIGERS en SDR is gevraagd de elektrotechnische werkzaamheden voor zowel het renovatiedeel als het nieuwbouwdeel voor onze rekening te nemen.

In het bestaande deel worden de kamers van het gastenverblijf compleet vernieuwd. Ook de gasaansluiting wordt verwijderd, een flinke stap in de verduurzaming van het hele gebouw. De nieuwbouw met ontvangstruimte, keuken, kantoren, algemene faciliteiten en voorzieningen voor de gasten wordt gekoppeld aan het bestaande gastenverblijf. Tevens wordt daarin een appartement voor de beheerder van het gebouw gerealiseerd.

Bijzonderheden

Werken in een 24 uurs omgeving brengt bepaalde uitdagingen met zich mee. Vooral in een ziekenhuis- of zorgomgeving waar rekening gehouden moet worden met de gebruikers van het gebouw. Nauwkeurig overleg, een goede logistiek en het zoveel mogelijk beperken van het geluid zijn belangrijk om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Opdrachtgever

Salverda Bouw

Oplevering

Mei 2024

Werkzaamheden

Alle E installaties, waaronder;

  • Licht- en krachtinstallatie
  • Brandmeld- en ontruimingsinstallatie
  • Verlichting
  • CCTV
  • Data installatie
  • Noodverlichting

Heeft u een installatie-vraagstuk? Neem contact op

Gerelateerde projecten

10 januari 2022

Rookmelders Eigen Haard

27 maart 2019

Woongebouw HAUT

4 juni 2020

Herontwikkeling grachtenpanden Leidsekade Amsterdam

17 juni 2020

Appartementen Schipholweg Leiden