Samenvatting

Vanwege de voorgenomen wettelijke verplichting om uiterlijk 1 juli 2022 in ieder bestaande woning een werkende brand/rookmelder aanwezig te hebben, acteerde Woningstichting de Key adequaat door al uiterlijk 1 januari 2022 al haar locaties, appartementen en woningen te willen voorzien van werkende en goedgekeurde rookmelders. De Key schakelde daarop drie installateurs in, te weten Duynker Elektrotechniek, Smit Elektrotechniek en SDR Elektrotechniek, om het enorme woningaanbod te verdelen in postcodegebieden zodat er voor iedere partij ongeveer een behapbaar aantal ontstond.

Voor SDR betekent dit dat wij zo’n 6700 woningen (incl. het proefproject van 700 woningen) voorzien van rookmelders. Dat zijn zo’n dertig woningen incl. portieken per dag. Het programmeren van de rookmelders voor de eventuele benodigde koppelingen, gebeurt vooraf op kantoor.

Bijzonderheden

Voor een duurzame projectuitvoering, stelde de Keij voor iedere installateur twee elektrische bakfietsen beschikbaar zodat het project autoloos uitgevoerd kan worden. Niet alleen duurzaam, maar ook erg handig want de woningen van de Keij liggen grotendeels binnen de ring van Amsterdam waar parkeren vaak problematisch en kostbaar is.

Opdrachtgever

Woningstichting de Key

Oplevering

Eind 2021

Werkzaamheden

Vervangen en plaatsen van 6700 rookmelders in de huurderswoningen van de Key

Heeft u een installatie-vraagstuk? Neem contact op

Gerelateerde projecten

10 januari 2022

Rookmelders Eigen Haard

27 maart 2019

Woongebouw HAUT

4 juni 2020

Herontwikkeling grachtenpanden Leidsekade Amsterdam

17 juni 2020

Appartementen Schipholweg Leiden