Samenvatting

Project Vertical maakt deel uit van de plannen van Gemeente Amsterdam voor een grote transformatie van Amsterdam Sloterdijk en zal mede door de verticale tuinen een van de nieuwe eyecatchers van het multifunctionele woon-werkgebied worden. Het duurzame ontwerp komt uit de koker van maar liefst vijf architecten en bestaat uit een laagbouwtoren, stadwoningen en een hoogbouwtoren met in totaal 168 woningen, een stallingsgarage en ruim 800 m2 aan commerciƫle ruimten. De bouw is opgedeeld in twee fases.

In opdracht van Heijmans Woningbouw realiseert SDR op dit moment de E-installaties voor fase 1, t.w. de hoogbouw van Vertical incl. de shared facilities, stallingsgarage en commerciƫle ruimten en omvat de licht- en krachtinstallaties, data installaties, brandmeld- en ontruimingsinstallaties, toegangscontrole en de SLIM wonen installaties in de 112 luxe appartementen. De bouw van Vertical is recent gestart, de oplevering staat gepland 2e helft 2022.

Ook is inmiddels fase 2 in opdracht gekomen. Deze fase omhelst de nieuwe woontoren met 9 woonlagen en maisonnettes. Waar fase 1 een luxe woontoren betreft met een domotica systeem en een verticale tuin aan de buitenzijde van het gebouw, is de elektrische installatie van fase 2 conventioneel en heeft deze minder groen op/aan het gebouw. Toch blijft de uitstraling van deze woontoren hoogwaardig en luxueus. Het elektrotechnisch ontwerp is inmiddels gestart en de bouw start in oktober. De oplevering voor fase 2 staat gepland voor medio 2023.

Bijzonderheden

VERTICAL is duurzaam. Het gebouw gebruikt de zon, de wind en slaat warmte en koude op in de grond. Regenwater wordt opgevangen en opgeslagen ten behoeve van de geveltuinen en daktuinen die het gebouw een kenmerkend gezicht geven. Groene gevels en tuinen bieden ruimte voor flora en fauna.

Meer weten? Check www.amsterdamvertical.com.

Opdrachtgever

Heijmans Woningbouw

Oplevering

Fase 1 medio 2022
Fase 2 medio 2023

Werkzaamheden
  • Licht- en krachtinstallatie
  • Brandmeld- en ontruimingsinstallatie
  • Data installaties
  • Intercom & toegangscontrole
  • Domotica

Heeft u een installatie-vraagstuk? Neem contact op

Gerelateerde projecten

10 januari 2022

Rookmelders Eigen Haard

27 maart 2019

Woongebouw HAUT

4 juni 2020

Herontwikkeling grachtenpanden Leidsekade Amsterdam

17 juni 2020

Appartementen Schipholweg Leiden