Skip to main content

Wij zien woningbouw
als specialisme

Waarom? Omdat werken in de woningbouw vraagt om inzicht. Niet alleen in elektrotechniek, maar ook in bouwkunde. Dat doe je er niet zomaar even bij. Actief mee kunnen denken in de ontwerpfase is belangrijk. En met zoveel verschillende bouwpartijen is sterke coördinatie onmisbaar.

Hoe meer criteria,
hoe groter de uitdaging

Bij SDR verzorgen we elektrotechnische installaties in enkelvoudige woningen, maar voeren we ook seriematige projecten uit. Kleinschalig, luxe, duurzaam óf met specifieke eisen per bewoner – we hebben ervaring met allerlei soorten woningbouw. En met verschillende bouwmethoden: breedplaat, kanaalplaat, tunnelbouw en prefab. Met onze ervaring dragen we in het bouwteam graag passende oplossingen aan. Ook als de uitdaging in het proces zit trouwens. Soms komen we daarin een beetje eigenzinnig over, maar we doen dit werk al 100 jaar en we weten waar knelpunten kunnen ontstaan.

Met onze ervaring dragen we in het bouwteam graag passende oplossingen aan. Ook als de uitdaging in het proces zit.

“Hoe soepeler het project, hoe hoger de bewonerstevredenheid. En daar doen we alles voor.”

Nieuwbouw vraagt om
een eigen aanpak

Even een kijkje nemen is tenslotte niet mogelijk. De bouwtekening is het enige dat we hebben. In het ontwerp bepalen we in overleg met alle betrokken partners welke installaties geplaatst worden, en waar. Dat moet altijd snel gebeuren, omdat elektrotechnische voorzieningen voor álle bouwpartijen in het proces inzichtelijk moeten zijn. Het ontwerp wordt daarop verder aangepast: van het wegwerken van het leidingwerk tot de wapening van het beton. Want op latere wijzigingen in het installatiewerk zit niemand te wachten. Om de installaties goed inzichtelijk te krijgen en op elkaar af te stemmen, maken we gebruik van het 3D-BIM modelleringsprogramma Revit. Ook wensen op het gebied van beveiliging of domotica nemen we bij voorkeur meteen mee.

Sterk in projectmanagement

In de projectvoorbereiding nemen we onze rol door de vergunningen te regelen of de bewonerscommunicatie. Als we eenmaal aan de slag gaan, doen we dit in meerdere fasen. Een gebouw wordt immers verdieping voor verdieping opgebouwd. Onze planning stemmen we voortdurend af op de bouwkundige voortgang. Die flexibiliteit past ons goed. En we managen projecten gewoon soepel. Als we moeten schakelen, zijn we op ons best. We hebben de mensen, de kennis en de ervaring om projecten op te leveren binnen afgesproken tijd en budget. Daarna dragen we de woningen over aan ons team Service & Onderhoud. Zij zorgen ervoor dat de installaties goed beheerd worden en in uitstekende conditie blijven.
SDR heeft een apart team voor woning- en nieuwbouw. Projectleiders, engineers en installateurs die zich in dit specialisme hebben ontwikkeld en onze klanten écht kunnen adviseren. Dat doen we voor prachtige opdrachtgevers in heel Nederland.

“Inzicht hebben in een gebouw dat nog niet bestaat. Dat vraagt om een team dat zowel elektrotechnisch als bouwkundig onderlegd is.” — Gijsbert Randeraad

Onze klanten zijn onze trots

10 januari 2022

Rookmelders Eigen Haard

27 maart 2019

Woongebouw HAUT

4 juni 2020

Herontwikkeling grachtenpanden Leidsekade Amsterdam

17 juni 2020

Appartementen Schipholweg Leiden

Creativiteit, flexibiliteit en vakmanschap. Daar staan we voor.

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact op

Trots op zoveel mooie opdrachtgevers