Skip to main content

Media zijn onmisbaar
in onze samenleving

Duizenden professionals zorgen er dagelijks voor dat we op de hoogte blijven van actualiteiten, achtergronden en opinie. Nieuwsvoorziening is cruciaal – een omroep moet 24 uur per dag kunnen uitzenden. Ook tijdens een verbouwing, een stroomstoring of een calamiteit. Bij SDR kennen we de mediawereld als geen ander. Als huisinstallateur van de NOS en NPO op het Mediapark komen we dagelijks in het mediahart van Nederland.

Een kritische omgeving

Alles moet altijd werken: van de belichting in televisiestudio’s tot de techniek in de eindregieruimten, de meldkamers of de kantoor- en redactieruimten. De spanning mag er nooit af, het werk moet 24/7 door kunnen gaan. Dat vraagt om creatieve oplossingen. Zo kunnen wij een complete noodstroominstallatie aanbrengen zonder één seconde de spanning in het pand te verliezen. Uiteraard doen we dat op een veilige manier: door voedingen om te zetten naar andere kasten en door no break voorzieningen te gebruiken. Zo blijft de stroomvoorziening constant in balans en wordt het uitzendproces niet verstoord. Dit zijn omvangrijke projecten, maar juist daar zijn we succesvol in. Daarnaast hebben we veel aandacht voor toegangscontrole, belangrijk om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden. Met uitgebreide noodstroomvoorzieningen en beveiligingsinstallaties blijft het mediapark up & running.

Dit zijn omvangrijke projecten, maar juist daar zijn we succesvol in.

“Dat we een belangrijke bijdrage leveren aan het NOS journaal maakt ons trots. Het is een hippe, snelle wereld, maar wij zijn echte Amsterdammers, we laten ons nooit gek maken. En dat heeft ons al veel lange termijnrelaties opgeleverd.”

De mediawereld
staat nooit stil

Radio- en televisiestudio’s zijn 24/7 in bedrijf. Gelukkig zijn we dat bij SDR gewend. De uitdagingen die het met zich meebrengt, pakken we met beide handen aan. Goede communicatie is essentieel. Het uitzendschema is leidend. Dus we werken vaak ’s nachts of tussen de seizoenen van programma’s door. Er is weinig speling. Ons werk moet snel, geruisloos en meteen goed gebeuren. En onze monteurs? Die zijn niet alleen goed in hun vak, ze begrijpen ook hoe ze zich moeten gedragen in deze omgeving. Kortom, we weten wat we doen.

Wij kennen het mediapark van binnen en buiten

Onze mensen lopen er namelijk dagelijks rond. We werken dan ook niet voor de minste opdrachtgevers. Naast ons vaste werk voor de NOS en NPO voeren we projecten uit voor RTL Boulevard en de mediaparkbeheerder. We ontwerpen, plannen, installeren en onderhouden. We verplaatsen zonder spanningsonderbrekingen volledige installaties naar een nieuwe locatie. Dat is essentieel: installaties mogen nooit zonder spanning komen. Daar zorgen we voor. Want wat onze klanten belangrijk vinden, dat is belangrijk voor ons.

“Als er nú een calamiteit plaatsvindt op het mediapark, kunnen we daar gelijk op inspelen. Daarin zijn we heel flexibel. We houden continu contact met de klant en sturen de juiste mensen op pad.” — Bob Snoek, hoofd Service en Onderhoud

Eigenzinnig en eerlijk. Dat is SDR. Daarom passen we waarschijnlijk zo goed in deze gekke, snelle wereld.

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact op

Onze projecten

14 april 2022

Nieuw hoofdkantoor DPG Media Nederland

14 januari 2021

Herinrichting passage decorcentrum Mediapark

20 mei 2019

Kantoorpand Warner Bros

19 november 2018

Verlichting NPO Peperbus

Trots op zoveel mooie opdrachtgevers