Samenvatting

Mooi nieuws, onze drie inspecteurs van de afdeling Service en onderhoud zijn sinds december 2021 Scope 8 en Scope 10 gecertificeerd. Ook SDR heeft deze certificeringen behaald. Wat houden deze inspecties ook alweer precies in en wat is het verschil? Hieronder leggen we het uit.

Scope 8
Iedere drie tot vijf jaar dient er een Scope 8 inspectie plaats te vinden. Bij een Scope 8 inspectie wordt het elektrisch materieel gekeurd, zoals elektrische apparaten en elektrische installaties. We kijken daarbij naar het gebruik van het materieel. Hoe worden apparaten, machines en installaties gebruikt en hoe veilig deze zijn voor de gebruiker. En wat is daarvoor geregeld? Al deze veiligheidsaspecten worden tijdens een Scope 8 inspectie bekeken.

Scope 10
Steeds meer verzekeringsmaatschappijen vragen naar Scope 10 inspecties. Deze inspecties worden vastgelegd in het landelijke Scios register, zodat een verzekeraar direct kan inzien of een installatie regelmatig wordt geïnspecteerd en of de eventuele geconstateerde tekortkomingen of gebreken zijn verholpen. Op deze manier wordt getracht het risico op brand te beperken of te voorkomen. Het is een vergelijkbaar systeem met de APK keuring van de auto’s. Dit wordt geregistreerd bij de RDW (Rijksdienst voor het wegverkeer). Een autobezitter krijgt bericht van de RDW dat de auto goedgekeurd moet zijn voor een bepaalde datum, de garage die de auto goedkeurt, meldt de auto af bij de RDW. Diensten die op de hoogte dienen te zijn van het feit of een auto goedgekeurd is, hebben toegang tot dit bestand.

Naast gecertificeerde inspecteurs dienen bedrijven die de Scope 8 en Scope 10 inspecties uitvoeren, zelf ook hiervoor gecertificeerd te zijn. Deze certificering toets jaarlijks het kwaliteitssysteem van het bedrijf die de inspecties uitvoert. SDR beschikt vanaf heden ook over deze certificering! Een gecombineerde Scope 8 en 10 keuring is daarom ook mogelijk.

Meer weten?

Inmiddels hebben wij al tientallen Scope 8 en 10 inspecties uitgevoerd. Wilt u ook een Scope 8 of Scope 10 inspectie uit laten voeren en wilt u weten wat SDR voor u kan betekenen? Bob Snoek, hoofd van onze afdeling Service & onderhoud, vertelt u graag meer over de Scope 8 en Scope 10 inspectie en hoe SDR u daarbij kan helpen. Neem contact op met Bob Snoek via 020-5110860 of stuur een email naar: bob.snoek@sdr.nl

Opdrachtgever

Diverse opdrachtgevers

Oplevering

Looptijd inspectie 1-5 dagen

Werkzaamheden
  • Scope 8 inspectie
  • Scope 10 inspectie

Heeft u een installatie-vraagstuk? Neem contact op

Gerelateerde projecten

10 januari 2022

Rookmelders Eigen Haard

27 maart 2019

Woongebouw HAUT

4 juni 2020

Herontwikkeling grachtenpanden Leidsekade Amsterdam

17 juni 2020

Appartementen Schipholweg Leiden