Skip to main content

Medische professionals zijn
dag en nacht in touw om de best
mogelijke zorg te bieden

Een ziekenhuis zonder stroom? Dat kan natuurlijk niet. Solide en betrouwbare installaties zijn in de zorg letterlijk van levensbelang. Net als hygiëne en netheid tijdens het werk. Dat betekent dat voor ontwerp, installatie én onderhoud hoge eisen gelden. Ziekenhuizen zijn bovendien complexe, multifunctionele gebouwen die 24/7 in gebruik zijn. Patiënten, medewerkers en gasten mogen geen overlast ervaren. Het is aan ons om te zorgen dat alles gewoon doordraait. En dat is precies wat we goed kunnen.

SDR heeft jarenlange ervaring in de gezondheidszorg. We ontwerpen, installeren en onderhouden op verschillende grote zorglocaties de elektrotechniek plus alle installaties op het gebied van brandmelding en ontruiming, noodvoorzieningen, zonwering, data- en telefoon en specifieke installaties voor medische voedingen en -aarding of oproepsystemen. Dat doen we met een team van specialisten die precies weten waar het om gaat.

Een kwetsbare omgeving

Bij een ziekenhuis denk je meteen aan verblijf- en behandelruimtes, poliklinieken, laboratoria, apotheken, operatiekamers en IC’s. Maar veel locaties hebben ook huisvesting, parkeergarages en commerciële voorzieningen zoals horeca en winkels. En op een gemiddelde dag lopen er zomaar duizenden mensen rond. Daar kun je niet zomaar aan het werk. Of het nou om nieuwbouw, renovatie of om groot onderhoud aan de installaties gaat: projecten op deze locaties vragen om een zeer gedegen voorbereiding en een 24/7 planning. Onze aanpak is afgestemd op de bedrijfsprocessen. Het werk voeren we vaak ’s nachts of in het weekend uit. En onze vakmensen? Die zijn zowel professioneel als zorgvuldig. Ze werken keihard, weten hoe het hoort en zijn vriendelijk in de omgang.

Onze aanpak is afgestemd op de bedrijfsprocessen. Het werk voeren we vaak ’s nachts of in het weekend uit.

“Ziekenhuizen zijn kritische locaties. Projecten zijn daarom technisch moeilijk én intensief qua organisatie. Door onze omvang, mensen en ervaring kunnen we complexe opdrachten aan, maar blijven we wel flexibel.”

Eén ding is zeker

De stroom mag er absoluut niet af – ook niet tijdens de werkzaamheden. De gebouwen zijn altijd in gebruik en medische apparatuur moet 24 uur per dag functioneren. Net als het licht, de beveiligingsinstallaties en de oproepinstallaties. We werken daarom tijdens de werkzaamheden met tijdelijke installaties. Sterke communicatie en coördinatie zijn daarin essentieel. En bij calamiteiten moet 100% vertrouwd kunnen worden op de noodinstallaties. We weten dat we daarin geen fouten kunnen maken. Wat we doen is veilig en verantwoord.

Domotica voor zorginstellingen

Voor Woonzorgcentra adviseren wij graag over domotica: slimme communicatie- en installatietechniek. Handig voor patiënten of ouderen die immers steeds langer zelfstandig blijven wonen. Denk aan automatische in- en uitschakeling van verlichting, verwarming en ventilatie. Of aan het draadloos kunnen melden van levensbedreigende situaties. Zo verhogen we het comfort voor bewoners en ontzorgen we de professionals.

Denk aan automatische in- en uitschakeling van verlichting, verwarming en ventilatie.

Onze klanten zijn onze trots

We voerden al diverse projecten in verschillende ziekenhuizen uit maar ook bij andere zorgverleners als Atal Medial en bij Stichting Arkin in de geestelijke gezondheidszorg. We hebben veel waardering voor het werk dat zij doen en zijn er trots op daar met onze mensen een bijdrage aan te mogen leveren.

21 juni 2023

Ronald McDonald Emma Huis

18 januari 2021

Verbouwingen Arkin

1 oktober 2018

Zuidoever Amsterdam

24 april 2018

Huisvesting Atal Medial

Projecten op bijzondere locaties. Daar zijn we goed in.

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact op

Trots op zoveel mooie opdrachtgevers