Het Koninklijk Instituut voor de Tropen werd in 1910 opgericht als het ‘Koloniaal Instituut’ om de tropen te bestuderen en handel en industrie in de koloniale gebieden van Nederland te bevorderen. Het werd opgericht door het ministerie van KoloniĆ«n, de stad Amsterdam, de Artis Royal Zoo en vooraanstaande bedrijven die actief zijn in de Nederlandse koloniĆ«n. Sinds 1926 is KIT gevestigd in een historisch, neo-renaissancistisch gebouw aan de rand van het Oosterpark, speciaal ontworpen door de architect JJ van Nieukerken en zijn zonen. Het gebouw is aangewezen als rijksmonument.

In de afgelopen 50 jaar is het gebouw gerestaureerd en uitgebreid. Vanaf 1967 werden de hoofdzaal, de bibliotheek en kantoren gerestaureerd, gevolgd door het museum. Nieuwe toevoegingen waren een theater, Tropenmuseum Junior en een nieuwe tentoonstellingsruimte. Naast het Instituut werd in 1976 een hotel gebouwd.

Tegenwoordig is het KIT Koninklijk Instituut voor de Tropen een onafhankelijk expertisecentrum en onderwijs voor duurzame ontwikkeling. Het collectief van meer dan 80 internationale experts helpt regeringen, ngo’s en particuliere bedrijven over de hele wereld bij het bouwen van inclusieve en duurzame samenlevingen.

Bijzonderheden

In opdracht van het Koninklijk Instituut voor de Tropen vervangen wij de gehele brandmeld- en ontruimingsinstallatie. De werkzaamheden worden in nauw overleg en in diverse fases uitgevoerd, om de veiligheid van de medewerkers en de bezoekers en gasten van het gebouw te garanderen. Omdat het gebouw een Rijksmonument is, wordt er strikt volgens de richtlijnen van Monumentenzorg gewerkt.

Opdrachtgever

KIT (Koninklijk Instituut voor de Tropen)

Oplevering

Februari 2020

Werkzaamheden
  • Vervangen van de brandmeld- en ontruimingsinstallatie in het museale deel van het KIT

Heeft u een installatie-vraagstuk? Neem contact op

Gerelateerde projecten

10 januari 2022

Rookmelders Eigen Haard

27 maart 2019

Woongebouw HAUT

4 juni 2020

Herontwikkeling grachtenpanden Leidsekade Amsterdam

17 juni 2020

Appartementen Schipholweg Leiden