Skip to main content

Musea vertegenwoordigen
onze Nederlandse cultuur

Of het nu gaat om kunst, geschiedenis of film. Techniek speelt een steeds grotere rol. Van het uitlichten van kunstobjecten tot geavanceerde audiovisuele systemen. Alles moet werken, maar ook passen bij het gebouw en het ontwerp. Bovendien moet een museum optimaal beveiligd zijn. Tegen brand, of inbraak. Schade aan een monumentaal pand of een waardevolle collectie? Ondenkbaar. Net zo ondenkbaar als het sluiten van de deuren voor bezoekers tijdens renovatie. Werken voor musea vraagt dus in alle opzichten om hoogstaande, goed op elkaar afgestemde elektrotechnische- en beveiligingsinstallaties en creativiteit in de projectuitvoering. En daar zijn we bij SDR gewoon heel goed in.

Denken in oplossingen

Daarin ligt de uitdaging voor musea. Meegaan met de tijd bijvoorbeeld én het monumentale karakter behouden. Als installateur kunnen wij een waardevolle bijdrage leveren in het team met de opdrachtgever, de andere uitvoerders en de architect. Met onze kennis zijn wij een goede sparringpartner. We bedenken graag slimme oplossingen, die ook praktisch uitvoerbaar zijn. Dat doen we niet met de eerste de besten. We hebben project- en vakmensen in huis met jarenlange ervaring in deze branche. Een complexe klus vraagt namelijk om een team van specialisten.

Met onze kennis zijn wij een goede sparringpartner. We bedenken graag slimme oplossingen, die ook praktisch uitvoerbaar zijn.

“Om de originele uitstraling van een gebouw te benadrukken, werken we installaties vaak weg in vloeren en wanden. Dan moet je wel weten dat het voor minstens 10 jaar goed zit.”

Veiligheid boven alles

Een museum met duizenden bezoekers op een dag kan geen enkel risico nemen met de veiligheid. Bij calamiteiten moet 100% vertrouwd kunnen worden op de techniek. SDR biedt graag deze zekerheid. Alle scenario’s worden uitgedacht en opgenomen in het beveiligingsplan. Wij zijn ook erkend branddetectiebedrijf. Strenge eisen zijn er niet voor niets. En goed functionerende installaties zijn letterlijk van levensbelang.

Sterk in coördinatie en uitvoer

Werken op plekken waar het leven 24/7 doorgaat, in Amsterdam weten we niet beter. Toerisme is van groot belang voor de stad. Een museum sluiten tijdens een renovatie? Geen denken aan. Het plan van aanpak moet gewoon staan als een huis. We weten wanneer het druk is en welke routes door het gebouw het meest soepel lopen. Zo kunnen we tijdelijke oplossingen creëren, zodat we snel en netjes kunnen werken zonder overlast of onveilige situaties te veroorzaken voor bezoekers. Planning en bezetting worden hier ook op afgestemd. Dat betekent dat we ook ’s avonds en ’s nachts aan de slag gaan. Want als we eenmaal beginnen, willen we met volle kracht vooruit.

“Veiligheid waarborgen bleek voor het Anne Frank Huis een grote uitdaging. Met zoveel bezoekers kun je niet overal ongemerkt aan de slag. Daarom bedachten we diverse tijdelijke oplossingen. Zo ontstond er ruimte voor de verbouwing, zonder dat bezoekers daar last van hadden.” — Bob Hogervorst

Onze klanten zijn onze trots

En terecht. Want we mogen ons inzetten voor het beste dat Nederland te bieden heeft. Zo werken we bijvoorbeeld voor het Anne Frank Huis, het Vakbondsmuseum De Burcht en het Bijbels Museum Amsterdam.

14 september 2022

Koninklijk Instituut voor de Tropen

8 november 2021

Renovatie Heineken Experience

17 februari 2021

ARTIS Bibliotheek

25 april 2018

Vernieuwing Anne Frank Huis

Creativiteit, flexibiliteit en vakmanschap. Daar staan we voor.

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact op

Trots op zoveel mooie opdrachtgevers