Samenvatting

SDR realiseerde in bouwteamverband de uitbreiding van de capaciteit van de verkeerstorens van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), waaronder Toren Centrum. Belangrijk onderdeel hiervan was het uitbreiden van de werkplekken van de luchtverkeersleiders zodat de groei van de afhandelingscapaciteit van de verkeerstorens zo veilig mogelijk kan plaatsvinden. SDR nam de elektrotechnische werkzaamheden voor haar rekening.

In de eerste fase vond de FAT test plaats in de Duitse fabriek van de leverancier plaats. Vervolgens is ons team begonnen met  het opstellen van het tijdelijke no-break systeem, waarna het oude systeem verwijderd werd. Vervolgens bouwden we het nieuwe no-break systeem van twee 120 kVA UPS ’en op en stelden deze in bedrijf.

Daarna volgde de tweede fase van het project, waar we voorbereidingen troffen voor de werkzaamheden in de koepel van de toren, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van een nieuw ladderbaantracé voor de databekabeling. Gelijktijdig vonden er ook werkzaamheden plaats in verkeerstoren West, waar de infrastructuur herzien werd door het no break systeem om te bouwen naar een A en B feed.

Vervolgens werden de werkplekken van de verkeersleiders gefaseerd een voor een vervangen door nieuwe consoles op een nieuwe plek in de koepel van de verkeerstoren. Als laatste gingen de luchtverkeersleiders over op het gebruik van digitale strips.

Benieuwd hoe dit er uit komt te zien? Bekijk dan deze animatie die Luchtverkeersleiding Nederland heeft gemaakt.

Bijzonderheden

Wanneer wij projecten voor Luchtverkeersleiding Nederland uitvoeren, staan goede communicatie, afstemming en planning voorop. Het is bijzonder belangrijk dat de verkeersleiders geen enkel hinder ondervinden van onze werkzaamheden. Daarom voeren wij werkzaamheden regelmatig ’s nachts uit, zodat de verkeersleiders overdag niet gestoord worden. Daarnaast houden we natuurlijk rekening met de strenge veiligheidseisen en protocollen van LVNL.

Opdrachtgever

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL)

Oplevering

Augustus 2019

Werkzaamheden
  • Installeren en in bedrijf stellen tijdelijke en definitieve no-break systeem (twee 120kVA UPS’en)
  • Aanleggen complete infrastructuur van twee dataruimtes
  • Herzien infrastructuur Toren West; ombouwen no-break systeem naar een A en B feed
  • Installeren van nieuwe hoofdverdeelkasten
  • Diverse elektrotechnische werkzaamheden t.b.v. de renovatie van de luchtverkeersleiderskoepel toren Centrum

Heeft u een installatie-vraagstuk? Neem contact op

Gerelateerde projecten

10 januari 2022

Rookmelders Eigen Haard

27 maart 2019

Woongebouw HAUT

4 juni 2020

Herontwikkeling grachtenpanden Leidsekade Amsterdam

17 juni 2020

Appartementen Schipholweg Leiden