De toekomst ligt in
de techniek

Welkom bij SDR!

Rob de Jong
Hoofd bedrijfsbureau

Rob de Jong werkt al 20 jaar bij SDR en kan als geen ander vertellen over de loopbaanmogelijkheden binnen het bedrijf. Rob: “In een notendop? Ik ben begonnen als stagiair op de tekenkamer, stapte over naar de calculatieafdeling, toen naar de werkvoorbereiding, zette de afdeling engineering op, ging vervolgens de werkvoorbereiding coördineren en geef inmiddels leiding aan de afdelingen van het Bedrijfsbureau. Tsja, je bent nooit klaar met leren, zullen we maar zeggen.”

‘Als je ergens gaat werken, doe je dat voor langere tijd. Dus moet je je er prettig voelen!’

Rob groeide naar eigen zeggen op een natuurlijke manier door. Hij stippelde zijn carrière niet van tevoren uit: “Gaandeweg ben ik mijn plek gaan ontdekken. Je krijgt kansen, het gaat vanzelf. Een mooi voorbeeld daarvan is de afdeling engineering. Als werkvoorbereiders deden we het ontwerpen er gewoon bij, er was toen nog geen aparte afdeling voor. Ik vond echter dat dat wel nodig was en heb dat aangegeven. Toen mocht ik het gaan regelen, er handjes en voetjes aan geven. Zo gaat het bij SDR: als je ziet dat iets beter kan, mag je een plan maken, het oppakken.”

Hoewel de organisatie met de jaren is gegroeid en geprofessionaliseerd, is die insteek nog steeds hetzelfde. Rob: “Niemand wordt hier gehinderd in zijn ambitie. Maar mensen die hier binnen komen, nog niets kunnen en wel snel veel geld willen verdienen? Die zijn hier niet op de juiste plek. Niemand is belangrijker dan de ander. De binnendienst heeft in de organisatie niet meer status dan de monteurs. Sterker nog, het zijn de monteurs die het moeten waarmaken. Stagiaires zijn bij ons ook geen goedkope handjes, we leiden ze op tot toekomstige collega’s. Niet alleen technisch, ook persoonlijk. Daar besteden we veel aandacht aan. Het eerste gesprek is meteen een oefening in solliciteren. En als ze klaar zijn, hebben ze vaak wijze lessen voor het leven gekregen…”

Dus ben je op zoek naar een andere werkgever? Rob kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om te kijken naar een bedrijf dat bij je past: “Ga niet voor de korte termijn, maar ga voor een organisatie waar de sfeer goed is, zoals bij SDR. We werken hier op een basis van vertrouwen met elkaar. Dát vertaalt zich naar mogelijkheden!”

Ying-Kit Wong
Leidinggevend monteur
elektrotechniek & telematica

Als er iemand is die SDR door en door kent, is het Ying-Kit. Hij begon er 22 jaar geleden als stagiair en is nooit meer weggegaan. Hij heeft de organisatie in de afgelopen jaren enorm zien groeien, maar voelt zich nog steeds thuis. Ying-Kit: “Het is lang geleden, maar ik weet nog hoe zenuwachtig ik was. Geen werkervaring en dan met de mannen mee. Gelukkig werd ik meteen opgenomen in de groep. SDR is een bedrijf waar iedereen elkaar kent, meer een familie. Dat was toen zo, en dat is nog steeds zo.”

‘Je kunt hier altijd bij elkaar aankloppen. Dat is wel bijzonder.’

Ying-Kit groeide binnen SDR snel door. De stap naar zelfstandig monteur vond hij een mooi moment in zijn carrière. Inmiddels begeleidt hij zelf veel leerling monteurs. Ying-Kit: “Ook dat is typisch SDR: we investeren echt in jonge mensen, zij zijn de toekomst van ons vak. We leren ze de fijne kneepjes en als dat nodig is ook hoe ze zich moeten gedragen. We doen immers veel projecten in de hotelwereld, waarbij we tussen de hotelgasten werken. Dat is niet te vergelijken met de bouw. Een stukje normen en waarden bijbrengen is dan net zo belangrijk als de techniek. Jonge mensen krijgen volop kansen om door te groeien, als technicus of naar een functie op kantoor. Je moet natuurlijk wel zelf laten zien wat je wilt en wat je kunt.”

Tegenwoordig doet hij grote projecten en bestaat veel van zijn tijd uit vergaderen, organiseren en plannen. Elk project is bijzonder, vindt hij, je raakt nooit uitgeleerd. Maar soms springt een project er echt uit: “Zo deden we twee jaar geleden The Grand, een van de meest bekende vijfsterrenhotels in Amsterdam. Dat was echt een eer, en de klant was zeer tevreden. Daar ben ik nog altijd heel trots op.”

De bedrijfscultuur bij SDR beschrijft hij als open en eerlijk: “We hebben veel verschillende nationaliteiten, en we gaan allemaal goed met elkaar om. Er is niets wat je niet tegen elkaar kunt zeggen. En je kunt altijd overal binnenlopen, ook bij leidinggevenden of directie. De sfeer is gewoon goed. Ik ben zeker niet de enige die hier zo lang in dienst is!”

Gijs van Leeuwen
Projectleider

Het ene project is het andere niet. En dat geldt ook voor projectleiders. “Bij SDR”, vertelt Gijs, “selecteren ze projecten zoveel mogelijk op de persoon. Wie past het beste bij welke soort klant, bij wat voor soort opdracht. Dit project is jou op het lijf geschreven, zegt onze directeur dan. Wat voor soort projecten dat zijn? Haha, de projecten van 3.000 werkuur die op vrijdag binnenkomen en op maandag moeten starten. Dan moet iedereen opschakelen, dat doet een beroep op onze flexibiliteit, creativiteit en teamspirit. En dat is net waar we goed in zijn.”

‘Als je ziet wat we soms voor elkaar weten te boksen, dan snap je dat dit geen saaie kantoorbaan is.’

Gijs werkt nu zes jaar bij SDR en begeleidt vooral complexe projecten. Gijs: “Je hebt projecten die technisch moeilijk zijn, en je hebt er die intensief zijn qua organisatie. Een datacenter waar de spanning er niet af mag bijvoorbeeld, dan is het eerst back up, back up en nog eens back up. Of werk waar veel vergunningen nodig zijn. Twee tot drie weken voorbereiding voor één dag werk is geen uitzondering. Veel van onze projecten zijn nu eenmaal op kritische locaties. Denk aan de operationele zaal van de luchtverkeersleiding. Als daar iets misgaat, ligt het hele vliegverkeer plat. Dat vergt nogal wat coördinatie en overleg. Het vraagt bovendien om monteurs die begrijpen dat het werk ook wel eens ’s nachts en in het weekend moet gebeuren. En dat er soms strikte protocollen gelden.”

Monteurs met een 9 tot 5-mentaliteit passen daarom niet bij SDR, vertelt Gijs. “We hebben mensen nodig die mee kunnen denken en flexibel zijn. Harde werkers, teamspelers en vooral: zonder oogkleppen op. Je doet hier zoveel meer dan alleen maar wandcontactdozen aanleggen. Je bent dan ook géén nummer bij ons, iedereen kent elkaar. En als je wilt, krijg je alle kansen, om je te specialiseren of door te groeien. De diversiteit van het werk is bij SDR heel groot. Schiphol, hotels, ziekenhuizen, mediabedrijven, het werk is altijd anders. Je kunt hier onmogelijk uitgekeken raken!”

Zin om bij SDR aan de slag te gaan? Solliciteer direct