Skip to main content

Onlangs was de officiële start van de renovatie van het Berlage Lyceum in Amsterdam-Zuid. De school voor voortgezet onderwijs is vernoemd naar de Amsterdamse architect H.P. Berlage en is gevestigd in twee monumentale panden. Het is niet zomaar een gebouw, maar een van de pronkstukken van de Amsterdamse school, terecht een Rijksmonument dus. Om weer aan de eisen van de huidige tijd en aan de toekomst te voldoen, is besloten het lyceum te renoveren en te vernieuwen. Wij vinden het een grote eer de elektrotechnische werkzaamheden te mogen verzorgen voor dit bijzondere gebouw.

De werkzaamheden worden in bouwteamverband uitgevoerd, samen met onze bouwpartners Salverda Bouw en Breman Utiliteit. Allen zijn we zeer ervaren met het werken aan monumentale panden. Bij het renoveren van een Rijksmonument, overleggen we met Monumentenzorg en werken we volgens strikte regels om ervoor te zorgen dat het unieke karakter van het monument behouden blijft. Daarnaast wordt het gebouw duurzaam gerenoveerd, dit betekent dat er gedurende het gehele traject hier naar wordt gekeken, van inkoop en hergebruik van materialen tot bouwplaatslogistiek. Ook wordt het gebouw aardgasvrij gemaakt en verwarmd en gekoeld gaat worden door warmte koude opslag.

#circulair #monumentaal #amsterdam #werkenbijsdr #specialeprojecten #verduurzaming #elektrotechniek #chefmonteur #elektromonteur #vacatures #architectuur #amsterdamseschool