Skip to main content

Het grootste mediabedrijf van Nederland, DPG Media, krijgt een nieuw, duurzaam en State of the art hoofdkantoor, waarvoor wij de complete elektrotechnische sterk- en zwakstroominstallaties mogen verzorgen. Met ruim 44.000m2 wordt dit één van de grootste hout-hybride kantoorgebouwen van Europa. Het grootste deel van de constructie, waaronder de kolommen en plafonds, wordt uitgevoerd in hout wat niet alleen zorgt voor een lagere CO2 uitstoot, maar ook aantoonbaar bijdraagt aan het welzijn van de mensen.

De bouw van het duurzame en innovatieve gebouw genaamd Mediavaert, startte afgelopen maart. De oplevering staat gepland eind 2023. Gevestigd op het drukkerijterrein in gemeente Ouder-Amstel, wordt het gebouw een journalistieke hotspot met testlabs, redactievloeren, opnamestudio’s, vergaderzalen, sportfaciliteiten, een espressobar, restaurant, een ondergrondse parkeergarage en een eigen eventlocatie aan het water. In totaal zullen er zo’n 2000 mensen komen te werken.

Een duurzame en gezonde, lichte en open groene werkomgeving was de inzet van het gebouwontwerp.  Om collega’s te inspireren en ondersteunen om het beste uit zichzelf te halen. Het unieke houten ontwerp en de bijzondere daktuinen, zorgen voor een optimaal werkklimaat en een positieve ecologische impact. Inmiddels heeft het project ook een BREEAM Excellent-certificaat behaald. Dat is het één na hoogst haalbare certificaat van de Dutch Green Building Council.

SDR kreeg opdracht van Besix, de bouwkundig aannemer van het project, en is verantwoordelijk voor het ontwerp èn realisatie van de complete elektrotechnische installaties van Mediavaert. De werkzaamheden worden in bouwteamverband uitgevoerd, het ontwerp wordt dan ook samen met de overige bouwpartners in 3D uitgewerkt. De bouw is inmiddels in volle gang, wij verwachten in Q3 aan te vangen met het aanleggen van de elektrotechnische installaties. Deze omvatten onder meer de licht-/krachtinstallatie, verlichtingsinstallaties,  brandmeld- en ontruimingsinstallatie, data/telefoon installatie,  inbraak/CCTV/intercom, noodstroomaggregaat en ups, de aarding- en blikseminstallatie en zonnepanelen.

Het werken in een houten gebouw is niet nieuw voor SDR, we werkten eerder al aan HAUT, de hoogste houten woontoren van Nederland, dat als eerste woongebouw in Nederland het BREEAM Outstanding- ontwerpcertificaat heeft mogen ontvangen.