Skip to main content

Zaterdag 17 juni stelde hoofdaannemer BESIX NL tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw de bouwplaats open voor bezoekers Ondanks het prachtige weer was er een mooie opkomst van zo’n 330 geïnteresseerden, die een goed beeld kregen van de bouw en de duurzame aspecten van het gebouw die aangebracht worden.

Samen met de Besix de opdrachtgeverd (DPG Media) en enkele andere bouwpartners werden de bezoekers rondgeleid en vertelden we vol trots over onze werkzaamheden, de status daarvan en de vooruitzichten van de komende periode. De bezoekers hebben kunnen zien  dat er al veel is gebeurd sinds de start van de bouw afgelopen jaar (gevel, verhoogde vloeren, goten tracés, gevels, verdeel-kasten, railkokers data, licht- en kracht installaties).

Op 9 februari dit jaar werd het hoogste punt bereikt, wat gevierd werd met de plaatsing van toepasselijk street artwork van de kunstenaar Franky. Met het realiseren van de zesde en tevens laatste verdieping, werd de volledige omvang van Mediavaert goed zichtbaar.

Intussen wordt er hard verder gewerkt, de buitenzijde wordt afgewerkt met keramische tegels en vindt binnen de afbouw van o.a. de vloeren, plafonds, systeemwanden, tegelwerk en deuren plaats, wat betekent dat op sommige verdiepingen we aan het afbouwen zijn en gestart met het afmonteren, terwijl op andere verdiepingen ruwbouw kabels getrokken worden en goten gemaakt worden.

We zijn daarnaast volop bezig met de voorbereidingen voor de mijlpaal om spanning in het gebouw te brengen, de middenspanning is inmiddels klaar, de hoofdverdeler staat en de railkokers zijn gereed. Ook zijn de NSA en de UPS geplaatst die naar verwachting de komende maanden in bedrijf gesteld worden. In september gaan we starten met de NEN1010 eindinspecties, testen en in bedrijf stellen van licht- en kracht installaties op de verschillende bouwlagen.

Leuk om te benoemen in het kader van innovatie is dat we meer prefabriceren voor aanleg, dit komt vooral tot uiting in de data installaties, die we compleet zelf doen. De materialen komen geprefabriceerd aan en wij leggen het naar de aansluitplekken en patchkast en het is daarmee gemeten en 100% gereed.

De oplevering van dit toekomstige grootste hout-hybride kantoorgebouw van Europa staat gepland in 2024, maar zo ver is het nog niet. Benieuwd hoe het gebouw er op dit moment van buitenaf uit ziet? Bekijk hier de live webcam beelden.