Skip to main content
Je hebt jubilea en jubilea maar dit is er 1 met een gouden randje, wie redt het tegenwoordig nou nog om 40 jaar bij een bedrijf te werken? Gelukkig maken wij dat vaker mee en ik ben heel blij dat we naast alle andere mooie jubilea dit jaar ook weer een 40 jarig jubileum hebben! Ik ben daar zeer trots op want de mensen maken het bedrijf en als je 40 jaar bij een bedrijf werkt ben je zeker van de harde kern en heb je een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling bij SDR.

Jos was iets meer dan 40 jaar geleden als uitzendkracht bij Staal &Co werkzaam bij het toenmalige grote project het GAK te Amsterdam. Bert Hoeksema was daar de leidinggevende op het werk en Jos mocht ook sleutelen, dat ging goed en na enige moeite heeft Bert ervoor gezorgd dat Jos vast in dienst kwam bij Staal & Co. Jos nam het toen op jonge leeftijd al snel als chefmonteur over en stuurde toen al gelijk 17 monteurs aan. Toen Staal & Co later door Tom Knoflook werd overgenomen en samengevoegd met Dekker en Ronday ging het dienstverband over naar SDR Elektrotechniek, uiteraard tellen de jaren bij Staal & Co mee in de dienstjaren en daarom nu reeds 40 jaar bij SDR!

Jos heeft vele mooie projecten gedaan maar hoogtepunten waren het Gak, Mahez en zeker het Amstel Hotel. Alle drie de grootste projecten die toen bij het bedrijf in behandeling waren en Jos voelde zich daar als een vis in het water, wel in de uitvoering want bij het Amstel  Hotel heeft hij ook een stuk werkvoorbereiding gedaan maar was heel blij dat over te kunnen dragen aan Hussein en zelf weer de uitvoering in gegaan. Net als velen van ons is het Amstel Hotel in 1992 ook voor Jos een van de grootste groeimomenten geweest en daar heeft hij nog dagelijks profijt van.

Ik ben zelf ook werkvoorbereider en engineer geweest op de projecten waar Jos zat en had het niet makkelijk, door zijn vakmanschap was Jos veeleisend (terecht) en zat mij vaak flink achter mijn broek aan. Jos heeft ook Elektronica geleerd en heeft daardoor nog wel eens oplossingen bedacht die niet voor de hand lagen en anderen niet konden bedenken, dat was heel fijn in vaak lastige projecten zoals de Mahez fabriek.

Uiteraard  hebben Hussein en ik vanmorgen met hem bijgepraat en hem de cadeaus en de taart overhandigd. Jos komt alle jaren trouw op de fiets vanuit Zwanenburg en zelfs de taart ging mee op de fiets naar het project (gelukkig niet zo ver).

Het is fijn om mensen als Jos bij de club te hebben, je weet altijd wat je aan hem hebt en ik dank Jos dan ook hartelijk voor al zijn inbreng en inzet en feliciteer Jos van harte met dit uitzonderlijk mooie jubileum.

Hans Smits