Skip to main content

Het is eindelijk zover. Nadat vorige maand de eerste paal werd geslagen, zijn wij nu begonnen met werkzaamheden voor het nieuwbouwdeel van de Stichting Ronald McDonald Emma Huis in Amsterdam.

De fundatie aarding en mantelbuizen in de fundering zijn aangebracht, de kanaalplaten voor de begane grond zijn gelegd en binnenkort komen het staal en de HSB gevelwanden aan. Zodra de 1e verdiepingsvloer ligt gaan we echt vol aan de slag met de instortvoorzieningen op de vloer. Terwijl we met de nieuwbouw bezig zijn wordt gelijktijdig ook de kamervleugel die gehandhaafd blijft, opgeknapt. Op dit moment wordt daar alles gestript en worden de bestaande installaties in kaart gebracht.

In het bestaande deel worden de kamers van het gastenverblijf straks compleet vernieuwd. Ook de gasaansluiting wordt verwijderd, een flinke stap in de verduurzaming van het hele gebouw. De nieuwbouw met ontvangstruimte, keuken, kantoren, algemene faciliteiten en voorzieningen voor de gasten wordt gekoppeld aan het bestaande gastenverblijf. Tevens wordt daarin een appartement voor de beheerder van het gebouw gerealiseerd.

We zijn erg blij met dit zeer mooie project met een bijzondere functie. Met onze werkzaamheden dragen we bij aan een mooi en warm gebouw waar ouders en kinderen die in moeilijke omstandigheden zijn, een fijne plek krijgen dicht bij het kinderziekenhuis.