Skip to main content

Een mooi begin van het nieuwe jaar! De eerste renovatiefase van Heineken Experience is inmiddels opgeleverd. De bezoekers kunnen vanaf nu door de nieuwe voorgevel naar binnen en de gerestaureerde brouwketels van dichtbij bekijken.

De werkzaamheden voor de eerste fase (1A) zijn na de zomervakantie van 2021 gestart en zijn eind vorig jaar opgeleverd. Deze fase stond met name in het teken van het in stand houden van de noodzakelijke elektrotechnische installaties. Veel van onze werkzaamheden (zoals het omleggen van de bekabeling) vereisten de nodige planning en flexibiliteit, want deze werkzaamheden moesten buiten de openingstijden plaatsvinden, zodat de bedrijfsvoering en de bezoekers van Heineken Experience geen hinder ondervonden.

Het project bestaat uit twee hoofdfases en elke fase bestaat uit nog ieder drie deelfases. De attractie blijft namelijk gedurende de gehele renovatie geopend. De bezoekers vormen de rode draad in de verbouwing van Heineken Experience. Door op een handige manier invulling te geven aan de fasering en de bezoekersstromen, wordt overlast tot een minimum beperkt. In januari 2022 is fase 2 gestart. Fase 2A behelst de nieuwe entree van Events, die naar verwachting over circa drie maanden zal worden opgeleverd.

Inmiddels is ook de voorbereiding voor het nieuwbouwgedeelte begonnen. In april kunnen we vervolgens starten met de aanleg van alle installaties. De benodigde voedingskabels hiervoor leggen we nu alvast aan. Daarna volgt nog de Moutzolder en het Dakterras in fase 2B, door deze gebieden te renoveren worden de oorspronkelijke functies van beide ruimtes tentoongesteld. De Moutzolder waar vroeger het gerstmout verwerkt werd, zal nu gaan dienen als bar vanwaar de gasten toegang hebben tot het terras. Fase 2C past de opslag van het logistieke deel aan.

Het nieuwbouwdeel (fase 1C) loopt het gehele project door en omhelst het ruime entreegebied en de store, waar bezoekers straks zonder kaartje dit gebied kunnen betreden. De in- en uitgang blijven aan de Stadhouderskade, maar door het creëren van een nieuw en ruim entreegebied, verdwijnen de wachtrijen buiten voor het gebouw.


Waarom vernieuwen?
Heineken Experience is een museum en attractie, gevestigd in de allereerste Heineken Brouwerij uit 1867 en ligt aan de Stadhouderskade in het centrum van Amsterdam. In 1988 sloot de brouwerij omdat het niet meer aan de groeiende vraag voldeed. Tegenwoordig kun je in dit industrieel Rijksmonument o.a. leren over Heinekens erfgoed, het brouwproces en innovaties. Het trekt mensen aan uit de hele wereld, die nieuwsgierig zijn naar hoe een kleine Amsterdamse brouwerij uitgroeide tot een van de meest toonaangevende biermerken ter wereld.

De populariteit van Heineken Experience is de laatste jaren flink gestegen, waardoor het gebouw meer toekomstbestendig gemaakt gaat worden. Zo omhelst de renovatie o.a. een nieuw en ruimer entreegebied om lange wachtrijen en daardoor mogelijke onveilige situaties buiten het gebouw te voorkomen. Maar ook ruimtes zoals de events ruimte, de Moutzolder en het dakterras worden aangepakt. Ook komt er meer ruimte om de originele elementen van de brouwerij beter te laten zien.

Onze werkzaamheden bestaan onder meer uit het vervangen van de complete elektrotechnische- en beveiligingsinstallaties. Daarnaast realiseren we ook een uitgebreid lichtplan, waarbij de unieke koperen brouwketels fraai uitgelicht zullen worden.

Meer weten over dit bijzondere project? Neem dan een kijkje in onze portfolio. Of kijk op de site van Heineken zelf.