Mooie en relevante programma’s maken om Nederlanders te verrijken en te verbinden, dat is de missie van de Nederlandse Publieke Omroep. Radio speelt daar een belangrijke rol in. Het Radiohuis van NPO is gevestigd op het Mediapark te Hilversum en onderging in 2017 een ingrijpende verbouwing. Zowel de studio’s van NPO Radio 1 en NPO Radio 4 waren economisch en technisch afgeschreven en dringend aan vernieuwing toe. SDR kreeg opdracht om in bouwteamverband alle elektrotechnische installaties aan te brengen en aan te passen.

Het project kenmerkte zich door een grote complexiteit, omdat vanuit het Radiohuis dag en nacht radioprogramma’s worden uitgezonden en live uitzendingen plaatsvinden. De logistieke processen vroegen dus om uiterst nauwkeurige voorbereiding om de werkzaamheden veilig en gecontroleerd te kunnen uitvoeren.

Bijzonderheden

Om alle disciplines op elkaar af te stemmen en te kunnen overzien is vanaf de initiatieffase nauw samengewerkt met de bouwkundig aannemer en de W-installateur. Op basis van het Last Planner System werden alle activiteiten ingepland, waarbij het uitzendingsschema steeds leidend was. Na de realisatie en een uitgebreid validatieproces zijn de nieuwe studio’s en regieruimtes medio 2017 door de programmamakers in gebruik genomen.

Opdrachtgever

Aalberts Bouw

Werkzaamheden

Aanbrengen van de complete elektrotechnische installaties:

  • licht- en krachtinstallatie
  • nieuwe verdeelkasten
  • brandmeld- en ontruimingsinstallatie
  • noodverlichting
  • noodstroomvoorzieningen
  • specialistische elektrotechnische werkzaamheden in akoestische ruimten zoals studio’s en spreekcellen

Werken in een 24/7-omgeving is een van onze specialismes. Meer weten? Neem contact op met Hans Smits! Neem contact op

Gerelateerde projecten

14 april 2022

Nieuw hoofdkantoor DPG Media Nederland

14 januari 2021

Herinrichting passage decorcentrum Mediapark

20 mei 2019

Kantoorpand Warner Bros

19 november 2018

Verlichting NPO Peperbus