Skip to main content

Heineken Experience is een museum en attractie, gevestigd in de allereerste Heineken Brouwerij uit 1867 en ligt aan de Stadhouderskade in het centrum van Amsterdam. In 1988 sloot de brouwerij omdat het niet meer aan de groeiende vraag voldeed. Tegenwoordig kun je in dit industrieel Rijksmonument o.a. leren over Heinekens erfgoed, het brouwproces en innovaties. Het trekt mensen aan uit de hele wereld, die nieuwsgierig zijn naar hoe een kleine Amsterdamse brouwerij uitgroeide tot een van de meest toonaangevende biermerken ter wereld.

De populariteit van Heineken Experience is de laatste jaren flink gestegen, waardoor het gebouw meer toekomstbestendig gemaakt gaat worden. Zo omhelst de renovatie o.a. een nieuw en ruimer entreegebied om lange wachtrijen en daardoor mogelijke onveilige situaties buiten het gebouw te voorkomen. Maar ook ruimtes zoals de events ruimte, de Moutzolder en het dakterras worden aangepakt. Ook komt er meer ruimte om de originele elementen van de brouwerij beter te laten zien.

De werkzaamheden voor fase 1a zijn na de zomervakantie gestart en worden eind 2021 opgeleverd. In januari 2022 start fase 2a. Het project bestaat uit twee fases en elke fase bestaat uit nog ieder drie deelfases. Hierdoor kan de overlast voor de medewerkers en bezoekers van Heineken Experience tot een minimum beperkt worden. De attractie blijft nl gedurende de gehele renovatie geopend. Onze werkzaamheden bestaan onder meer uit het vervangen van de complete elektrotechnische- en beveiligingsinstallaties. Daarnaast verzorgen we ook een uitgebreid KNX lichtplan, waarbij de unieke koperen brouwketels fraai uitgelicht zullen worden.

Het project wordt in bouwteam uitgevoerd, samen met Salverda Bouw en Breman Installatiegroep, waarmee we ook succesvol het Anne Frank Huis vernieuwden. Meer weten over dit bijzondere project? Neem dan een kijkje in onze portfolio. Of kijk op de site van Heineken zelf.