Skip to main content

Donderdag 8 april mochten onze collega’s Necati en Steven een groep leerlingen van het VMBO Mundus College in het kader van een JINC Bliksemstage enthousiast maken voor ons mooie vak elektrotechniek. We hadden een gevarieerd programma met onder andere info over het vak en over SDR, een quiz en een opdracht. De leerlingen waren erg geïnteresseerd over hoe Necati en Steven nu eigenlijk bij SDR terecht waren gekomen. Hun persoonlijke verhaal dat je bij SDR als stagiair ver kan komen sloeg duidelijk aan.

Natuurlijk mochten ze ook zelf aan de slag. Zo hadden we voor de leerlingen een leuke Kahoot quiz, iedereen deed fanatiek mee, incl. de docent! Daarna hadden we nog een opdracht, de leerlingen mochten elektrische symbolen intekenen in een huis en de leerling met de beste tekening kon een SDR goodiebag winnen. Gelukkig voor de andere leerlingen kregen zij allemaal een goodiebag als aandenken aan deze SDR Bliksemstage.

Als afsluiting bedachten we een thuiswerkopdracht om zoveel mogelijk foto’s te maken van SDR bedrijfswagens die je onderweg tegen komt. De winnaar kan een heuse bol.com

cadeaubon winnen. Het was een ontzettend leuke, geslaagde ochtend, we werden helemaal vrolijk van het enthousiasme van de leerlingen! Er heeft zich zelfs al een leerling aangemeld voor een stageplek volgend leerjaar.

We organiseerden deze ochtend in samenwerking met JINC. Zij organiseren een Bliksemstage in de klas om leerlingen te laten ervaren wat de arbeidsmarkt hen te bieden heeft. Dit helpt de leerlingen met hun beroepsoriëntatie.