Skip to main content

Vorig jaar is een hoop gebeurd op het gebied van veiligheid binnen SDR. Zo hebben we inmiddels de certificering voor de Veiligheidsladder binnen en houden onze veiligheidsambassadeurs regelmatig de vinger aan de pols bij de projecten. Tijd om eens nader kennis te maken met een van onze ambassadeurs middels een kort interview.

Stel jezelf kort voor; wie ben je en wat doe je bij SDR?

‘Ik ben Frans Puls en ik ben officieel uitvoerder bij SDR. Ik doe controle werkzaamheden bij team Bob Hogervorst en ben daarnaast ook veiligheidsambassadeur en mentor.’

Waarom ben je veiligheidsambassadeur geworden en welke bijdrage wil jij leveren als veiligheidsambassadeur?

‘Ik ben gevraagd en het leek me leuk en nuttig om een bijdrage te leveren om een ieder binnen SDR veiligheidsbewust te maken en het veiligheidsbewustzijn binnen SDR te verhogen. Daar werk ik graag aan mee.’

 

Wat betekent veilig werken voor jou?

‘Veilig werken betekent voor mij dat we met zijn allen ‘s morgens gezond aan het werk gaan en ’s avonds allemaal gezond thuis weer aan tafel kunnen zitten.’

 

Hoe zou je de veiligheidscultuur binnen SDR beschrijven?

‘De veiligheidscultuur binnen SDR was altijd al goed maar is nog meer verbeterd door de veiligheidsladder. Het is echter wel zo dat dit een continue aandacht nodig heeft omdat dit soort dingen ook weer snel verwateren. Ik zie het als mijn taak als veiligheidsambassadeur om daar mijn steentje aan bij te dragen.’

 

Welke issues kom je op de werkvloer/in de praktijk tegen en hoe pak je deze aan?

‘Werken op hoogte, struikel gevaar, trappenhuizen zonder trapleuning bij nieuwbouwprojecten. Ik spreek de mensen aan en probeer ze zelf met een oplossing te laten komen. Als dat niet lukt, dan help ik ze. Weet je, je werkt veilig of je werkt niet. Je doet je werk goed of je doet je werk niet. Maar je doet het niet niet veilig. Deze bewustwording is heel belangrijk. ‘

 

Wanneer is voor jou deze rol geslaagd?

‘Als binnen SDR alle neuzen dezelfde kant op staan en we 0 ongevallen hebben èn iedereen zich bewust is van het belang om je werkzaamheden altijd veilig uit te voeren. We zijn hierbij zeker op de goede weg.’