Atalmedial is een van de grootste samenwerkingspartners in Nederland op het gebied van laboratoriumdiagnostiek; ze bieden een breed pakket diensten aan huisartsen, ziekenhuizen en andere (zorg)instellingen. In hun medisch diagnostische centra bedienen zij dagelijks circa 5500 patiënten. Vanaf maart 2018 zijn ze de samenwerking aangegaan met MC Groep en MC Slotervaart. Om de aanvragen vanuit het uitgebreide werkgebied efficiënt te kunnen verwerken, wordt een nieuw, innovatief en gerobotiseerd laboratorium gebouwd in het MC Slotervaart in Amsterdam.

Op de begane grond worden een magazijn en monsteropvangruimte gebouwd en ingericht en op de derde etage komen drie vleugels met kantoorruimten en laboratoria. In een vierde vleugel zijn twee laboratoria gepland. SDR neemt deel aan het bouwteam en is verantwoordelijk voor het uitwerken van het voorlopig ontwerp en de engineering van de volledige elektrotechnische installaties alsmede de realisatie hiervan.

In 2018 werd het Slotervaart ziekenhuis failliet verklaard waardoor bovengenoemd project van Atalmedial stil was komen te vallen. Op dit moment wordt het voormalige Slotervaart ziekenhuis omgevormd tot een breed zorgcentrum. Het plan is om medische zorg en voorzieningen in het gebouw te combineren met woon-zorgvormen. Door deze nieuwe ontwikkelingen is het project, wat zich al in de laatste fase bevond, weer opgestart.

Bijzonderheden

We bouwen in bewoonde omgeving, dat vereist een zeer nauwkeurige planning van de werkzaamheden. Het gebouw werd voordat het gesloten werd immers dagelijks gebruikt door zowel medewerkers als patiënten en gasten van het ziekenhuis. Inmiddels is het gebouw weer deels in gebruik door andere partijen. Goede coördinatie en niet te vergeten communicatie zijn essentieel om de overlast voor de gebruikers van het pand tot een minimum te beperken.

Opdrachtgever

Atalmedial

Oplevering

2e helft 2022

Werkzaamheden

De complete elektrotechnische installaties:

  • licht- en krachtinstallatie
  • communicatie installaties
  • beveiligingsinstallaties
  • veiligheidsinstallaties
  • noodstroomvoorzieningen
  • noodverlichting
  • CCTV
  • Toegangscontrole
  • data installaties

Benieuwd naar dit project of onze dienstverlening? Vraag het Hussein Fahimi!

Gerelateerde projecten

21 juni 2023

Ronald McDonald Emma Huis

18 januari 2021

Verbouwing Arkin locatie Nieuwe Meer

27 februari 2020

Arkin Verbouwing HIC

1 oktober 2018

Zuidoever Amsterdam