Atalmedial is een van de grootste samenwerkingspartners in Nederland op het gebied van laboratoriumdiagnostiek; ze bieden een breed pakket diensten aan huisartsen, ziekenhuizen en andere (zorg)instellingen. In hun medisch diagnostische centra bedienen zij dagelijks circa 5500 patiënten. Vanaf maart 2018 zijn ze de samenwerking aangegaan met MC Groep en MC Slotervaart. Om de aanvragen vanuit het uitgebreide werkgebied efficiënt te kunnen verwerken, wordt een nieuw, innovatief en gerobotiseerd laboratorium gebouwd in het MC Slotervaart in Amsterdam.

Op de begane grond is een magazijn en monsteropvangruimte gebouwd en ingericht en op de derde etage zijn er drie vleugels met kantoorruimten en laboratoria gekomen. SDR nam deel aan het bouwteam en was verantwoordelijk voor het uitwerken van het voorlopig ontwerp en de engineering van de volledige elektrotechnische installaties alsmede de realisatie hiervan.

Nadat in 2018 het Slotervaart ziekenhuis failliet werd verklaard, is het ziekenhuis omgevormd tot een breed zorgcentrum. Meer dan 30 zorgprofessionals en maatschappelijke organisaties komen samen in dit zorgcentrum. In 2023 is uiteindelijk een vierde vleugel voor Atalmedial ingericht met laboratoria voor microbiologie en moleculairebiologie, in het nieuwe Slotervaart Zorgcentrum.

Bijzonderheden

We bouwen in bewoonde omgeving, dat vereist een zeer nauwkeurige planning van de werkzaamheden. Het gebouw werd voordat het gesloten werd immers dagelijks gebruikt door zowel medewerkers als patiënten en gasten van het ziekenhuis. Inmiddels is het gebouw weer deels in gebruik door andere partijen. Goede coördinatie en niet te vergeten communicatie zijn essentieel om de overlast voor de gebruikers van het pand tot een minimum te beperken.

Opdrachtgever

Atalmedial

Oplevering

2e helft 2022

Werkzaamheden

De complete elektrotechnische installaties:

  • licht- en krachtinstallatie
  • communicatie installaties
  • beveiligingsinstallaties
  • veiligheidsinstallaties
  • noodstroomvoorzieningen
  • noodverlichting
  • CCTV
  • Toegangscontrole
  • data installaties

Benieuwd naar dit project of onze dienstverlening? Vraag het Hussein Fahimi!

Gerelateerde projecten

21 juni 2023

Ronald McDonald Emma Huis

18 januari 2021

Verbouwing Arkin locatie Nieuwe Meer

27 februari 2020

Arkin Verbouwing HIC

1 oktober 2018

Zuidoever Amsterdam