Skip to main content

ROC leerlingen Elektrotechniek bezoeken SDR

Donderdag 20 januari 2020 ontvingen wij zo’n 20 eerstejaars leerlingen Elektrotechniek van het ROC Amsterdam en stonden onze collega’s klaar om hen op soms ludieke wijze, alles te vertellen over ons mooie vak.

Om de leerlingen een goed beeld te geven van het vak en het werk bij SDR, kregen zij in de ochtend in groepjes een rondleiding en uitleg van diverse afdelingen binnen SDR. Zo kregen zij onder andere uitleg van de tekenkamer, over het werken met BIM, hoe calculeer je, wat doet de afdeling service en onderhoud, hoe inspecteer je installaties d.m.v. thermografie, hoe werkt een installatieproces in de nieuwbouw en werd er verteld over beveiligingsinstallaties. Een oud-stagiair (nu werknemer bij SDR) vertelde over zijn ervaringen met stage lopen bij SDR. En er was voor de afwisseling een leuke praktijkoefening, namelijk buizen buigen.

Om ook de praktijk te ervaren bezochten de leerlingen in de middag een van onze nieuwbouwprojecten, het Holiday Inn Express hotel in Amsterdam Noord. Daar werden zij enthousiast rondgeleid door twee van onze ervaren collega’s, Wout Bijl en Michel Bakker. De leerlingen waren zichtbaar onder de indruk van de uitdagingen die werken in de nieuwbouw met zich meebrengt.

De leerlingen waren enthousiast en ervaarden de dag als leerzaam en interessant. En vonden het leuk om in de praktijk te zien waar in de ochtend over verteld was. Het bezoek van de leerlingen werd afgesloten met een dankwoord en een leuke goodiebag als herinnering aan het bezoek aan SDR. Leuk feitje, een van de leerlingen was na deze dag zo enthousiast dat hij dezelfde dag nog naar een stageplaats solliciteerde. Als erkend leerbedrijf hopen we natuurlijk dat er nog meer zullen volgen!