Skip to main content

SDR neemt een volgende stap in duurzaam ondernemen en past circulariteit nu ook toe op de werkvloer. Onze bedrijfskleding wordt namelijk voortaan gerecycled.  Alle oude en versleten werkkleding, werkschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen worden ingeleverd in een speciale container in ons magazijn.

De kleding wordt opgehaald door de leverancier van onze bedrijfskleding, Van den IJssel. En wordt daarna gesorteerd, gescheiden en duurzaam verwerkt tot nieuwe producten. Van oude werkkleding worden bijvoorbeeld tassen, garen en doeken gemaakt. Het leder van de werkschoenen wordt o.a. in de auto-industrie toegepast. Zo dragen we bij aan de verdere ontwikkeling van de circulaire kledingindustrie.

Naast het inzamelen en recyclen van bedrijfskleding, doen we natuurlijk nog veel meer op het gebied van duurzaamheid. In 2020 hebben wij ons dak voorzien van maar liefst 324 zonnepanelen. Met deze 100% duurzame energiebron produceren we onze eigen duurzame en schone energie.

We streven daarnaast ook naar zoveel mogelijk gebruik van duurzame oplossingen voor klanten, bv zonnepanelen, slimme domotica en verlichting met bewegingsdetectie. Dit betekent dat vanaf de ontwerpfase al proactief wordt meegedacht met de klant en hem te wijzen op de voordelen van alternatieve mogelijkheden die leiden tot besparingen op langere termijn. We kijken naar mogelijke levensloopbestendige installaties, die wij als toekomst zien op het gebied van duurzaamheid. En adviseren de klant over het onderhoud van de installaties, want een goed en regelmatig onderhouden installatie is altijd duurzamer.

Ook in projecten wordt al vanaf het ontwerp meegedacht aan duurzame materialen en bouwmethoden en zorgen we in de logistiek voor zo min mogelijk vervoersbewegingen door bv het bundelen van transporten. We bouwen steeds vaker aan duurzame gebouwen zoals HAUT, het Atrium en Rivierstaete, die BREEAM gecertificeerd zijn. Op onze projecten worden allerlei maatregelen genomen om het milieu en de omgeving zo min mogelijk te belasten. Door een uitgekiende logistiek wordt het aantal transportbewegingen gereduceerd. Een andere goede samenwerking realiseren wij met het bedrijf Wecycle, Op diverse projecten hebben wij de afspraak dat Wecycle voor ons het afval afvoert en recyclet. Zo dragen wij en onze klanten samen bij aan een duurzamere wereld.