Skip to main content

Update project Verkeerstorens Luchtverkeersleiding Nederland

In juni van dit jaar ontvingen wij het bericht te zijn geselecteerd voor het bouwteam dat de uitbreiding van de capaciteit van de verkeerstorens van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) mag gaan realiseren. Een fantastisch mooie maar ook uitdagende taak op een van de meest bijzondere plekken van Nederland.

Onlangs is de eerste fase van het project afgerond. In deze fase vond de FAT test plaats in de Duitse fabriek van de leverancier plaats. Vervolgens is ons team begonnen met  het opstellen van het tijdelijke no-break systeem, waarna het oude systeem verwijderd werd. Vervolgens bouwden we het nieuwe no-break systeem van twee 120 kVA UPS ’en op en stelden deze in bedrijf.

Inmiddels is het team bezig met de tweede fase van het project, waar we voorbereidingen aan het treffen zijn voor de werkzaamheden in de koepel van de toren, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van een nieuw ladderbaantracé voor de databekabeling. Gelijktijdig vinden er ook werkzaamheden plaats in verkeerstoren West, waar de infrastructuur herzien wordt door het no break systeem om te bouwen naar een A en B feed.

In 2019 worden de huidige werkplekken van de verkeersleiders gefaseerd een voor een vervangen door nieuwe consoles op een nieuwe plek in de koepel van de verkeerstoren. Naar verwachting zullen de werkzaamheden mei 2019 afgerond zijn.

Benieuwd hoe dit er uit komt te zien? Bekijk dan deze animatie die Luchtverkeersleiding Nederland heeft gemaakt.